x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Info

Info

08 Feb 2007   •   00:00
CU UN PAS INAINTE. Cristi Iacob este un profesor de actorie creativ si surprinzator prin metodele lui de predare in serialul "Cu un pas inainte", care va fi difuzat de Pro TV incepand din 5 martie. Iacob se alatura astfel Oanei Pellea (Carmen Caragiu, directoarea Academiei de Arte ale Spectacolului care-i poarta numele). (A.V.P.)

POLIROM. Un volum intitulat "Coruptia si formele sale. Bogatie, putere si democratie", de Michael Johnston, aparut initial la prestigioasa Cambridge University Press, a fost tradus recent la Editura Polirom. Pe baza datelor statistice si a studiilor de caz, autorul american analizeaza in amanunt manifestarile coruptiei si problemele de dezvoltare din diferite tari - pornind din SUA, Japonia si Germania pana in Coreea, Botswana, Rusia, Filipine, China sau Indonezia. Michael Johnston este profesor de stiinte politice si directorul Departamentului de Stiinte Sociale al Colgate University, SUA. A publicat mai multe carti pe tema coruptiei, printre care "Political Corruption and Public Policy in America", "Political Corruption: Concepts and Contexts", "Civil Society and Corruption: Mobilizing for Reform" si "People, Corruption, and Reform: Mobilizing Civil Society".

TRADUCERI. "Ultima noapte de dragoste, intaia noapte de razboi", de Camil Petrescu, "Simion liftnicul (roman despre ingeri si moldoveni)", de Petru Cimpoesu, si "Sacrul si profanul", de Mircea Eliade, au fost traduse in limbile franceza si ceha, prin programul TPS - Translation and Publication Support Programme, derulat de Institutul Cultural Roman (ICR). Traducerea cartii lui Camil Petrescu a costat 4.470 euro, "Simion liftnicul (roman cu ingeri si moldoveni)" - 2.208 euro, iar "Sacrul si profanul" - 1.341 euro.

MONDENE. Incepand de la 9 februarie, B1 TV lanseaza o editie speciala a emisiunii "6! vine presa", sub genericul "Saptamana mondena" (ora 19:00). Roxana Iliescu, realizatoarea programului, invita telespectatorii la un adevarat spectacol din lumea showbizului: noutati din lumea mondena si artistica, vedete si povestile lor de senzatie, interviuri cu personalitati, de la noi sau din strainatate, prezente in studio. (R.G.)

×
Subiecte în articol: arte