x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Info

Info

16 Mar 2006   •   00:00

16 martie 2006

"DALLAS" RELOADED. Vedetelor John Travolta si Jennifer Lopez li s-a propus sa joace intr-o adaptare pentru marele ecran a popularului serial din anii ’80, "Dallas". Travolta ar trebui sa joace rolul lui J.R. Ewing, in timp ce Jennifer Lopez ar juca-o pe sotia acestuia, Sue Ellen. Luke Wilson ar urma sa il joace pe Bobby Ewing, iar Shirley MacLaine pe cel al mamei Eleanor Ewing (Miss Ellie).

"EVANGHELISTII". Astazi, la ora 12:00, la Libraria Carturesti din Bucuresti va avea loc dezbaterea "Evanghelistii, intre dogma si arta". Printre participanti se vor afla criticul de teatru Alice Georgescu si Marian Popescu, directorul Editurii Unitext. Dezbaterea are loc cu ocazia lansarii volumului "Evanghelistii", la Editura Cartea Romaneasca. Nici o alta piesa scrisa dupa Revolutie nu a provocat reactii atat de radicale ca piesa "Evanghelistii" a Alinei Mungiu-Pippidi, care a impartit intelectualitatea romaneasca in doua tabere. (S.S.E.)

SCENARII HBO. Scenariile castigatoare ale concursului organizat de HBO si Festivalului International de Film Transilvania (TIFF) vor fi alese de un juriu format din criticii Cristina Corciovescu si Andrei Cretulescu, directorul TIFF Mihai Chirilov, regizorul Cristian Mungiu si scriitorul Dragos Bucurenci. Concursul se afla la cea de-a sasea editie si este realizat pentru al doilea an consecutiv in parteneriat cu cel mai cunoscut festival international de film din Romania.

"TRADATI IN DRAGOSTE". Emisiunea "Tradati in dragoste", difuzata de Prima TV si prezentata de Ernest , a intrat in vizorul CNA inca de la primul ei sezon. Cei de la CNA au pus problema ca difuzarea emisiunii sa fie oprita pe motiv ca intra cu picioarele in viata oamenilor, violand dreptul la propria imagine si la intimitate. Emisiunea a mai primit o lovitura. In sedinta de marti, 14 martie, dupa discutii cu reprezentantii postului Prima TV, s-a cazut de comun acord ca emisiunea sa fie precedata de un avertisment. Acesta va dura 15 secunde si va avea urmatorul continut: "Genul emisiunii, divertisment. Personajele din aceasta emisiune sunt fictive". (C.O.)

×
Subiecte în articol: arte