x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Info

Info

15 Mar 2006   •   00:00
MAXIM. "Iris Maxima" isi vede de drum... Cristi, Nelu, Boro, Valter si Relu sunt in forma maxima si gata pentru un nou val de rock marca IRIS (foto). Intre 20 si 26 martie, turneul continua la Vaslui, Barlad, Suceava, Radauti, Piatra Neamt, Miercurea Ciuc si Sfantu Gheorghe. Dupa numai o zi de pauza efectiva, incepand din 29 martie, Iris va concerta la Turnu Severin, Lugoj, Resita, Targu-Jiu si Ramnicu-Valcea. Prima parte a turneului a cuprins sapte orase: Brasov, Cluj-Napoca, Sibiu, Timisoara, Craiova, Iasi si Constanta. Spectacolele au beneficiat de intreaga productie (invitati, decoruri, instalatie extinsa de lumini, video proiectie), asemeni concertului de lansare, de la Sala Polivalenta din Bucuresti, bucuran-du-se de un succes enorm, piesele noului album demonstrand din plin ca Iris are inca resurse serioase de inspiratie si energie din plin. (R.G.)

PRECIZARE. SRR si UPFR dezmint informatiile potrivit carora Radioul ar avea datorii financiare catre producatorii de fonograme. Totul a pornit de la o informatie transmisa de Initiativa Profesionala Radio Romania la 12 martie 2006, citand un document remis de catre UPFR. De fapt, la mijloc a fost o neintelegere. UPFR a transmis la 1 martie 2006 un document catre SRR referitor la faptul ca playlisturile din noiembrie si decembrie 2005, precum si din ianuarie 2006, nu au fost comunicate corect, adica a lipsit semnatura si stampila reprezentantului legal. UPFR subliniaza faptul ca "nu exista restante financiare din partea Societatii Romane de Radiodifuziune". (Cristina Ologeanu)

ALMODOVAR SE INTOARCE. Luni, la Madrid, regizorul spaniol Pedro Almodovar si-a prezentat noul film, "Volver", alaturi de protagonista acestuia, Penelope Cruz. Recenta creatie vorbeste despre moarte, maternitate si singuratate. Actiunea este plasata in perioada copilariei sale petrecute in La Mancha, acolo unde oamenii simpli relationeaza cu moartea in mod natural. Almodovar si-a manifestat respectul pentru o asemenea atitudine de care el nu e capabil. "Admir relatia cordiala a taranilor mei cu moartea. Pentru mine e ceva de neinteles. Sunt agnostic. As plati ca sa pot crede in reincarnare". (Mihaela Suciu)

×
Subiecte în articol: arte