x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Info

Info

13 Mar 2006   •   00:00
NOI MEMBRI. Adunarea Generala a Academiei Romane a votat primirea a sase noi membri corespondenti, propunerea ca Mugur Isarescu, guvernator al Bancii Nationale a Romaniei, sa fie desemnat membru titular al Academiei, aceasta urmand sa fie analizata in urmatoarele intruniri ale forului. Potrivit unor surse autorizate, cei sase noi membri corespondenti ai Academiei Romane sunt: Grigore Brancus, Sorin Dumitrescu, Nicolae-Victor Zamfir, Mihnea Coltoiu, Paul Cristea si Gheorghe Sin.

JURNAL. De astazi, la TVR 1 si TVR 2, principalele jurnale ale zilei vin intr-un nou format: mai dinamic, intr-un nou stil de prezentare, un decor nou si o grafica imbunatatita. Jurnalul TVR 1 de la ora 19:00 va fi prezentat de Cosmin Prelipceanu, de luni pana vineri, si de Mihai Radulescu, in week-end. Acesta va contine duplexuri scurte si va avea interventii mai multe de la invitati. Jurnalul TVR 2 de la ora 21:30, denumit "Ora de stiri", va fi prezentat de Adriana Muraru, de luni pana joi, si de Diana Lascarescu, de vineri pana duminica. Formatul acestuia este inspirat din programul "Newsnight" al BBC 2. Este un alt fel de jurnal, in care cele mai importante stiri ale zilei sunt analizate cu invitatii din studio, imbinand astfel talk-show-ul cu stirile. "Acest nou format este expresia schimbarii conceptului de Jurnal. Va fi mai dinamic si mai real. Am incredere in acest proiect si in echipa care lucreaza pentru el", spune Rodica Culcer, directorul stirilor TVR. (Cristina Ologeanu)

BOND ANTIFANI. Actorul Daniel Craig, cel mai nou James Bond, sustine ca este foarte concentrat la rolul sau din film, in ciuda numeroaselor critici cum ca nu ar fi potrivit pentru acest rol. Un grup de fani a mers pana intr-acolo incat a lansat un site prin care cere boicotarea ultimului film al seriei, "Casino Royale". Acestia sunt foarte nemultumiti ca producatorii l-au ales pe Craig pentru rolul lui Bond. "Am incercat sa dau 110% inca de la inceput, dupa critici am incercat sa dau 115%", a declarat Craig, care a mai marturisit ca ar innebuni daca ar da crezare tuturor comentariilor care s-au facut pe seama sa. "Nu poti sa te increzi in laude. Nu poti sa te increzi in critici. Pur si simplu le iei cum sunt. Dar eu sunt concentrat pe film", a mai spus actorul, caruia rautaciosii ii spun "Blond Bond".

×
Subiecte în articol: arte