x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Info

Info

09 Mar 2006   •   00:00

9 martie 2006

TIMBRU SI PENALIZARI. Pentru perioada ianuarie 2004- ianuarie 2006, Uniunea Scriitorilor din Romania a incasat banii pe timbrul literar doar de la 100 de edituri din totalul de 4 417. Potrivit lui Nicolae Manolescu, la sediul Uniunii au fost returnate 500 de plicuri trimise editurilor spre instiintare, ceea ce inseamna fie ca acestea nu exista, nu mai exista sau sunt fictive. Fiecare intarziere de plata a editurilor presupune si penalizari care sunt incasate de Ministerul Finantelor, astfel ca din 1998 pana in prezent acestea au de platit cateva milioane de euro. Singura masura pe care USR a putut-o lua pentru a fi sigura ca isi incaseaza banii a fost incheierea unui protocol semnat doar de 30 de edituri din Romania. (M.S.)

TARG DE CARTE. Ieri, la Muzeul National de Istorie a Romaniei s-a deschis Salonul de Carte si Presa ajuns la cea de-a XI-a editie. Actualul salon numara circa 120 de expozanti: edituri, institutii mass-media, universitati, importatori si difuzori de carte. Printre expozantii la salonul ce va dura pana in 12 martie se numara editurile Humanitas, Polirom, Teora, Herald, Ideea Europeana. Majoritatea editurilor fac reduceri in timpul targului, aceste preturi promotionale fiind unul dintre lucrurile care atrag vizitatorii, pe langa intrarea libera. Targul este deschis joi, vineri, sambata s intre orele 10:00 si 19:00 si duminica s intre orele 10:00 si 16:00. (S.S.E.)

GRILA NOUA. TVR 2 si-a lansat, marti seara, grila de primavara. Postul isi propune sa ofere programe care sa multumeasca un public telespectator activ si dinamic, cu gusturi extrem de diverse, caruia sa-i ofere variante de imbunatatire a vietii si imbogatire a experientei, dar si de divertisment si relaxare de calitate. O pondere mare o au emisiunile noi, fie ele produse in TVR sau in afara. Deocamdata sunt circa 15 titluri noi, cu prezentatori - si ei, in marea lor majoritate, in premiera la TVR 2. Una dintre productiile in-house este "Ora de stiri", un program zilnic difuzat de la ora 21:30 de luni pana joi, timp de 60 minute si prezentat de Adriana Muraru. Totodata, TVR 2 se afla in plin proces de marire a ariei de acoperire, astfel incat, pana la sfarsitul anului 2006, TVR 2 va fi receptionat pe aproximativ 90% din teritoriul tarii. (S.S.E.)

×
Subiecte în articol: arte