x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Info

Info

04 Mar 2006   •   00:00
FESTIVAL. In perioada 4-10 martie, la Institutul Francez din Bucuresti, se desfasoara cea de-a sasea editie a festivalului "Films des femmes". Comitetul National UNESCO pentru Dezvoltare Culturala participa la acest festival cu scurtmetraje grupate sub titlul generic "Fiecare femeie are o poveste de spus". Proiectiile au loc intre orele 19:00 si 20:00, la sala Elvira Popescu a Institutului Francez. (C.D.)

GLITTER, CONDAMNAT. Cantaretul britanic Gary Glitter, in mare voga acum 30 de ani, a fost condamnat vineri, intr-un tribunal vietnamez, la trei ani de inchisoare pentru abuz sexual asupra a doua minore. Cantaretul a fost declarat vinovat pentru comiterea de acte obscene in fata a doua vietnameze de 11, respectiv 12 ani. Dupa ce-si va ispasi pedeapsa, fostul star rock, primul strain condamnat in Vietnam pentru infractiuni sexuale din 1975 incoace, va fi expulzat.

DUMINICI CULTURALE. TNB reia, la Sala Atelier, o salutara initiativa culturala ce i-a apartinut acum 75 de ani lui Ion Marin Sadoveanu: Conferintele Teatrului National, interzise in 1958 de regimul comunist. La 12 martie, seria acestor conferinte talk-show va fi deschisa de istoricul Neagu Djuvara. (C.D.)

×
Subiecte în articol: arte