x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale INFO

INFO

30 Ian 2007   •   00:00

CONSULTANT. Dan Chisu (foto) va fi consultant la un nou post de televiziune - un post... culinar! A filmat pe trei continente, face inconjurul lumii in cautare de noi retete si ingrediente, gusta delicatese si mai este si platit pentru asta! Insa Chisu este de parere ca reuseste cu greu sa-si mentina greutatea: "Meseria mea e foarte riscanta si, spre deosebire de un pilot de Formula 1, nu pot purta casca. Este imposibil cand vizitezi restaurante sa nu gusti din mai toate. Iar cand gatesc eu, trebuie sa gust din toate. E o meserie riscanta, dar cineva trebuie sa o faca". (R. Grintescu)

GOYA. "Volver", in regia lui Pedro Almodovar, a obtinut trofeul pentru cel mai bun film la premiile Goya, care reprezinta echivalentul spaniol al Oscarurilor si sunt decernate de Academia spaniola de film. Pelicula a mai fost recompensata si la categoriile cel mai bun regizor, cea mai buna actrita in rol principal (Penelope Cruz), cea mai buna actrita in rol secundar (Carmen Maura) si cea mai buna coloana sonora. Drama britanica "The Queen", in regia lui Stephen Frears, a castigat premiul pentru cel mai bun film european, in timp ce "Las manos", in regia argentinianului Alejandro Doria, a obtinut premiul pentru cel mai bun film strain in limba spaniola. (A.V.P.)

SARBATOARE. UNATC isi sarbatoreste astazi patronul spiritual, pe I.L. Caragiale. Sub titlul "Suntem toti copiii lui Caragiale", la sediul UNATC au loc manifestari artistice ce includ demonstratii ale studentilor de la sectiile de papusi si coregrafie; o selectie din filmele premiate in cadrul Festivalului Cinemaiubit (editia 2006); un atelier al anului IV Arta actorului, coordonat de Adrian Titieni, pe textul lui I.L. Caragiale "Incepem!"; lansarea volumului "Maestri ai teatrului romanesc in a doua jumatate a secolului XX: Ion Cojar". Vor fi prezenti discipoli ai maestrului, printre care Victor Rebengiuc, Florina Cercel, Mariana Mihut, Mircea Albulescu. Rectorul UNATC, Florin Zamfirescu (foto), va fi amfitrionul acestei gale. (C.D.)

ADAPTARE. In cadrul TNR, o noua premiera radiofonica are loc la Radio Romania Cultural, duminica, 4 februarie, la ora 19:00. Regizorul Gavriil Pinte, creatorul spectacolului "Un tramvai numit Popescu", are o noua initiativa: semneaza adaptarea radiofonica si regia artistica a piesei "O noapte furtunoasa", de I.L. Caragiale. Din distributie fac parte Mihai Constantin, Emilia Popescu, George Ivascu, Horia Serbanescu etc. (C.D.)

×
Subiecte în articol: arte