x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale INFO

INFO

26 Ian 2007   •   00:00

ONLINE. Chiar daca nu mai apare in varianta tiparita, cel mai vechi jurnal din lume, cotidianul suedez Post och Inrikes Tidningar (PoIT), va putea fi in continuare citit, insa doar in versiune electronica. Fondat in 1645 de regina Kristina, Post och Inrikes Tidningar ("Buletin de informatii nationale"), a fost jurnalul de referinta pentru cititorii suedezi la sfarsitul secolului al XVII-lea si pe tot parcursul secolului al XVIII-lea. In secolul al XX-lea, PoIT devine un jurnal institutional de anunturi legale si de informatii financiare, dar si despre familia regala. (A.V.)

Jugaru, la ProFM. Din 29 ianuarie, ne radem la ProFM cu Gabi Jugaru (foto). Farseurul se va ocupa personal de anihilarea plictiselii cu "pacaleli serioase, pe bune si fara misto", cum ii place lui sa zica. Farsa va fi una si buna pe zi, difuzata de patru ori, ca sa nu rateze nimeni nimic. Desi va avea de facut o farsa pe zi, DJ-ul ProFM nu isi face probleme ca va ramane fara subiecte: "Traim in Romania, iar «materia prima» este ultima mea problema". Zilele in ProFM se anunta a fi pline de voie buna pentru farseur: "Am ales ProFM, pentru ca spiritul Pro mi-a placut dintotdeauna. Sunt un om care gandeste liber, iar aici sunt lasat sa fac ce vreau", a spus Gabi incantat. Surprizele nu se opresc aici. Anul 2007 il va aduce pe Gabi si pe micile ecrane, la Pro TV, unde va realiza un serial de comedie ce-i va purta numele "Jugaru". (Raluca Grintescu)

DESANT. Duminica, 28 ianuarie, de la ora 20:00, la Teatrul DESANT are loc prima reprezentatie din acest an a spectacolului PROTECT, care are ca tema principala protectia si formele ei de manifestare, in functie de fiecare individ. Echipa acestui proiect este formata din Paul Dunca (coregraf), Ioana Paun si David Schwartz (regizori), Alexandra Pirici (coregraf), Iuliana Teodora Stoianescu (coregraf), Diana Dulgheru (fotograf), Ramona Barbulescu (coregraf), Ana Maria Costea (coregraf), Claudia Popescu, Florin Flueras, Teo Iliescu, Geanina Pavel (interpreti). (C.D.)

×
Subiecte în articol: arte