x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Info

Info

de Sebastian S. Eduard    |    09 Ian 2007   •   00:00
SIBIU- Premiera semnata Andrei Serban
MEDIAFAX
Premiera spectacolului "Pescarusul" de A.P. Cehov, in regia lui Andrei Serban, va deschide in acest week-end programul teatral al Capitalei Culturale Europene 2007. "Pescarusul", ce va avea premiera intre 12 si 14 ianuarie, este unul dintre cele doua spectacole montate de Andrei Serban in vara lui 2006, dupa o absenta de aproape 15 ani de pe o scena de teatru romaneasca. Cu o scenografie conceputa de Andu Dumitrescu si costume de Maria Miu, "Pescarusul" are o dubla distributie, una bucuresteana, alta sibiana din care fac parte nume ca Maia Morgenstern, Mariana Presecan, Tudor Aaron Istodor, Adrian Neacsu, Marian Ralea, Andreea Bibiri etc.

CINEMA - James Bond a intrat in istorie
Celebrul personaj 007, James Bond, creat de scriitorul Ian Fleming, a devenit obiectul unei serii de colocvii universitare, reunite sub tema: "Istorie culturala si directii estetice ale unei povesti populare", informeaza Cinemagia.ro. Colocviile vor avea loc la Paris intre 16 si 18 ianuarie si sunt organizate de Universitatea Versailles. Academicienii cred ca agentul 007 intruneste excelente "marturii ale istoriei culturale in societatea noastra". Personajul a fost creat in 1952 si a devenit un adevarat fenomen social o data cu lansarea pe marele ecran. Umberto Eco a dezbatut subiectul Bond inca din 1965, in lucrarea "Cazul Bond".

TVR - Un nou serial de succes
TVR 1 le-a pregatit telespectatorilor sai un nou serial de succes pentru inceputul acestui an. Este vorba despre "Anatomia lui Grey" (Grey’s Anatomy), o productie S.U.A. 2005, care va va dezvalui, incepand de astazi, povestile spitalului Seattle Grace. Seria a inceput sa fie difuzata in S.U.A. in martie 2005 si are realizate deja trei sezoane, la ora actuala Grey’s Anatomy fiind serialul cu cea mai mare audienta in randul adultilor. "Anatomia lui Grey" este povestea dramatica a unui grup de cinci chirurgi care se zbat pentru slujba si pentru viata personala in mod constant. In ciuda ritmului nebun de lucru si a stresului continuu, sau poate tocmai de aceea, cei cinci reusesc sa formeze prietenii si sa devina din ce in ce mai uniti.

×
Subiecte în articol: arte