x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Info Cultura - 8 iunie 2007

Info Cultura - 8 iunie 2007

de Jurnalul National    |    08 Iun 2007   •   00:00
RECORD. Filmul "4 luni, 3 săptămăni şi 2 zile", prezentat miercuri seară la Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) de la Sibiu, a adus in pavilionul din centrul oraşului aproape o mie de spectatori, in timp ce alte căteva sute au rămas pe dinafară, informează Mediafax. Pentru că foarte mulţi sibieni nu au reuşit să vadă filmul, organizatorii TIFF au hotărăt să il mai prezinte o dată la sfărşitul săptămănii, iar intrarea să fie liberă. "Eu sper din toată inima ca spectatorii să nu vină să vadă filmul doar din curiozitate sau doar pentru că a luat un premiu", a spus Cristian Mungiu. (R.D.)

SANCŢIUNE DE 25.000 LEI PENTRU OTV. In numai două zile OTV a primit două sancţiuni dure din partea Consiliului Naţional al Audiovizualului. După ce marţi postul condus de Dan Diaconescu a fost sancţionat cu intreruperea emisiei timp de 10 minute pentru incălcarea prezumţiei de nevinovăţie, a dreptului la imagine sau invadarea vieţii privare, ieri membrii CNA au somat OTV pentru nerespectarea condiţiilor afişării textului sancţiunii referitoare la intreruperea emisiei cu 10 minute a postului şi i-a dat o amendă de 25.000 lei pentru difuzare de informaţii incorecte şi date personale. (A.V.)

PREMIILE PROMETHEUS. Un juriu alcătuit din Andrei Pleşu (preşedinte), Livius Ciocărlie, Dumitru Avakian, Aurelia Mocanu şi Alexandru Dabija i-a desemnat pe cei 24 de nominalizaţi pe anul 2007 ai Marilor Premii Prometheus, ajunse la ediţia a VI-a. Premiile acordate de Fundaţia Anonimul pentru intreaga carieră şi pentru debut au o valoare netă de 100.000 RON, respectiv 10.000 RON. Dintre personalităţile nominalizate pentru Opera Omnia fac parte Victor Rebengiuc, George Banu şi Dumitru Ţepeneag, iar distincţia pentru Opera Prima este disputată, printre alţii, de Dorotheea Petre, Vasile Ernu şi Irinel Anghel. Juriul va stabili finaliştii - căte unul pentru fiecare secţiune - in septembrie, iar in octombrie vor fi desemnaţi căştigătorii. (C.D.)

INVITAT DE ONOARE. Franco Nero este, anul acesta, invitatul de onoare al Festivalului Internaţional de Film Transilvania. El se alătură unor nume celebre ale cinematografului european, Annie Girardot şi Vannesa Redgrave, cărora, in ediţiile precedente ale festivalului, organizatorii le-au acordat "premiul pentru intreaga carieră oferit unei personalităţi din cinematografia europeană". Renumitul actor, producător, scenarist şi, mai nou, regizor italian Franco Nero va fi prezent la Sibiu, la proiecţia unicului său film de pănă acum in calitate de regizor, "Forever Blues". Proiecţia va avea loc in această seară, de la ora 20:30, la Pavilionul CCE. (R. Grinţescu)

×
Subiecte în articol: arte