x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Info cultura mass-media 14 iulie 2007

Info cultura mass-media 14 iulie 2007

14 Iul 2007   •   00:00

CULTURĂ LA EXPORT. Prezenţa scriitorilor romăni pe piaţa internaţională este din ce in ce mai vizibilă. Volumul "Fericirea obligatorie" de Norman Manea a fost tradus in limba spaniolă la Editura Tusquets, iar "Nostalgia" lui Mircea Cărtărescu a apărut in Bulgaria, la Editura Faber-Print, conform ICR. Romanul Gabrielei Adameşteanu "Intălnirea" a apărut la Editura ungară Palamart. Traducerea celor trei cărţi s-a realizat cu fonduri de la ICR, in cadrul Translation and Publication Support Programme. (C.D.)

Â

REVENIRE. Jean Paul Belmondo s-ar putea intoarce pe marile ecrane cu un rol principal intr-un remake după un film realizat de Vittorio de Sica in 1952, "Umberto D." Belmondo ar interpreta rolul unui profesor ieşit la pensie, rămas fără casă, care vrea să-şi pună capăt zilelor, dar renunţă in ultimul moment, ca să nu-şi lase căinele singur pe lume. Actorul (74 ani) n-a mai jucat in nici un film din 2001, de cănd a suferit un accident cerebral. (R.I.A.)

RETRANSMISII. Din 15 iulie, telespectatorii Antenei 1 vor avea şansa să vadă in fiecare duminică, de la ora 17:00, cele mai bune ediţii ale emisiunii "Conferinţa de presă", moderată de Diana Munteanu (foto) pe Antena 2. Din 6 august, cele mai incendiare dezvăluiri făcute lui Cristian Brancu in "Agentul VIP" de pe Antena 2 vor ajunge şi la telespectatorii Antenei 1, de luni pănă joi, tot de la ora 17:00. Prima ediţie din "Conferinţa de presă" retransmisă pe Antena 1 o va pune faţă in faţă cu presa pe indrăgita vedetă Mihaela Rădulescu. "Prinsă in corzi" de ziarişti, aceasta face mărturisiri inedite legate de viaţa sa amoroasă, de iubiri trecute şi de relaţia cu Andreea Marin. "Agentul VIP" nu le iartă nici el pe vedete, care sunt supuse unui adevărat tir de intrebări incisive din partea cunoscutului ziarist de investigaţii Cristian Brancu. Printre invitaţii săi vor mai fi: Ramona Bădescu, Dan Negru, Gheorghe Dinică, Daniel Buzdugan. (R.G.)

×
Subiecte în articol: arte