x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Info cultura mass-media

Info cultura mass-media

19 Iul 2007   •   00:00

INVENTAR LA MUZEE. Conform rezultatelor unui inventar comandat la nivel naţional de preşedintele Vladimir Putin, s-a inregistrat o dispariţie a peste 160.000 de obiecte din muzeele din Rusia. Numai din muzeul Ermitaj din Sankt Petersburg au fost furate obiecte in valoare de peste 5 milioane de dolari de către un curator. "Situaţia este extrem de alarmantă. Am inventariat 500 de muzee care deţin 20 de milioane de obiecte de artă. Acestea reprezintă un sfert din colecţia naţională de obiecte de artă din muzee", a afirmat Dmitri Medvedev, vicepremierul Rusiei. (Gabriela Boeriu)


FILM ROMĂNESC LA LOCARNO. "Nu te supăra, dar..." in regia Adinei Pintilie a fost selectat in secţiunea competitivă "Filmmakers of the Present" a Festivalului Internaţional de Film de la Locarno, care se va desfăşura in perioada 1-11 august. Filmul Adinei Pintilie va concura, alături de alte 18, intr-o secţiune dedicată celor mai inovatoare tendinţe din cinematografia modernă. Recunoscută pentru selecţia riguroasă, competiţia "Filmmakers of the Present" prezintă filme radicale şi inovatoare ca abordare, subiect sau stil, filme care au forţa de a ridica intrebări atăt asupra complexităţii vieţii contemporane, căt şi asupra cinematografiei insăşi. (Raluca Grinţescu)


ACCIDENT IGLESIAS. Patru membri ai staff-ului căntăreţului Julio Iglesias au fost implicaţi, marţi după-amiază, intr-un accident rutier pe Transfăgărăşan, după care au fost supuşi unor investigaţii la Clinica de Traumatologie, Arşi şi Chirurgie Plastică Reparatorie din Timişoara, aflăndu-se in afara oricărui pericol, informează Mediafax. Accidentul, in urma căruia au fost răniţi trei bărbaţi şi o femeie, s-a produs pe Transfăgărăşan, unde aceştia circulau cu un autoturism Peugeot 407. Potrivit unor surse din Poliţie, in zona Cumpăna, o pietricică a lovit parbrizul maşinii şi l-a spart, iar şoferul s-a speriat, intrănd cu autoturismul in parapetul de pe marginea drumului, fără ca vreo persoană să fie rănită. Surse din cadrul spitalului au declarat că cei patru au fost supuşi mai multor investigaţii şi se află in afara oricărui pericol, nefiind necesară spitalizarea lor. (R.D.)

×
Subiecte în articol: arte