x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Johnny Depp, piratul care se distreaza cu papusile Barbie

Johnny Depp, piratul care se distreaza cu papusile Barbie

de Simon Thompson    |    26 Aug 2006   •   00:00

Intr-un interviu in exclusivitate pentru Jurnalul National, celebrul si nonconformistul actor Johnny Depp povesteste cu dezinvoltura cum s-a dezvoltat personajul Jack Sparrow din jocul cu papusile Barbie si cu fiica sa, de ce vrea sa ramana pentru totdeauna capitanul Jack si cum "meseria" de tata l-a invatat sa se relaxeze si l-a ajutat sa-si abando-neze vocatia de betiv notoriu.

SENTIMENT. Johnny Depp isi dorea de mic sa fie pirat, ca sa nu dea socoteala nimanui

Actorul Johnny Depp povesteste cu dezinvoltura cum s-a dezvoltat personajul Jack Sparrow, din jocul cu papusile Barbie si cu fiica sa, de ce vrea sa ramana pentru totdeauna capitanul Jack si cum "meseria" de tata l-a invatat sa se relaxeze. Un interviu in exclusivitate pentru Jurnalul National.

Te-ai gandit vreodata ca aceasta pelicula se va bucura de atata succes?
Johnny Depp: Nu chiar. Ma obisnuisem cu ideea ca nu voi avea niciodata un succes rasunator. Am fost chiar socat. Nu mi-am revenit nici pana acum.

Ai fost surprins de faptul ca Capitanul Jack este atat de iubit?
Da, marturisesc ca asta a fost o surpriza foarte mare pentru mine. Faptul ca oamenii au acceptat personajul si ca m-au sprijinit. La un moment dat, in timpul productiei, cativa dintre "oamenii la costum" din Disney au fost nemultumiti de modul in care am dat viata personajului. Dar, dupa ce publicul a primit bine rolul, am simtit ca am castigat.

Transformari radicale

Te-ai schimbat dupa ce ai devenit tata?
Venirea pe lume a unui copil schimba pe oricine. Cu siguranta ca asa mi s-a intamplat si mie. Copiii mi-au dat putere si mi-au schimbat viziunea asupra vietii. Te face sa-ti dai seama ce este si ce nu este cu adevarat important in viata. Adica, inainte ma suparam din diverse cauze, acum, pur si simplu, ridic din umeri.

Suna a o transformare pe cinste.
Este mai mult decat o transformare. Ma simt ca si cand m-am regasit pe mine insumi. In momentul cand iti vezi copilul pentru prima oara, cand te uiti la acest ingeras, iti dai seama ce tampit ai fost in anii care au trecut, cat timp ai irosit de pomana. Copiii si Vanessa mi-au consolidat existenta, au dat un sens notiunii de "acasa", pe care nu o avusesem niciodata pana atunci.

Copiii tai stiu ca tatal lor este vedeta de cinema?
Nu stiu cat de mult isi dau ei seama de asta. Totusi, fiica mea a inceput sa realizeze putin cate putin cam cu ce se mananca aceasta meserie... Pana acum credea ca sunt pirat si, culmea, chiar ii placea ideea. Jack este cu cativa ani mai mic si nu cred ca intelege prea mult. Cand ma vad la televizor incep sa tipe: "Uite-l pe tati!". E ciudat, dar s-au obisnuit cu asta.

Tu semeni foarte mult cu Jack. Te identifici cu personajul?
Eu sunt in Jack si Jack este in mine. Capitanul este un personaj nascut din mine. Cu toate acestea, nu am incredere in el deloc. Totusi, voi urma aceasta directie, indiferent unde voi ajunge si chiar daca nu stiu unde voi ajunge.

Jack este un singuratic. In timpul copilariei ai avut momente in care ai simtit nevoia sa fii acceptat de ceilalti copii?
Nu. Mi-a placut intotdeauna singuratatea. Cand aveam 12 ani eram destul de popular. M-am indragostit de cea mai populara majoreta. N-a fost, insa, nimic spectaculos. Doar... "cool".

E vreun personaj, pe care l-ai interpretat, pe care ai dori sa-l faci din nou?
Da, cu multi ani in urma mi-am dorit sa existe o continuare la "Edward - Omul foarfeca". Simteam ca nu explorasem toate posibilitatile. Se pare insa ca pentru 20th Century Fox n-a fost o idee prea buna. Cred ca a fost o chestiune de bani.

Iti "exersezi" personajele pe copii?
Copilasii mei ma ajuta enorm. Apropo, n-au vazut inca "Piratii 2". Ca parinte, am dorit intai sa ma interesez daca se incadreaza in categoria de varsta admisa pentru acest film. Am ajuns la concluzia ca este Ok. Jocul cu copiii si cu papusile Barbie - te-ai jucat si tu cu Barbie, nu? - este minunat pentru un actor, pentru ca isi exerseaza vocea. De exemplu, cand fac pe Barbie, fiica mea se enerveaza si imi spune: "Tati, revino la va vocea ta normala, te rog!".

Jack, o mana cereasca

O abordare foarte interesanta a problemei... A fost vreun rol anume la care copiii tai au avut o contributie decisiva?
Intr-o vreme tot incercam sa gasesc vocea potrivita pentru Willy Wonka. La un moment dat, Lily Rose mi-a spus: "Stai, cine-i asta?". I-a placut... sau cel putin asa mi s-a parut mie. Iar eu i-am raspuns: "Cred ca ar putea fi Willy Wonka", iar ea a zis: "Imi place".

Asta este prima ta continuare. A fost interesant sa ai sansa de a-l interpreta din nou pe Jack?
Oportunitatea de a fi din nou Jack Sparrow a fost o adevarata mana cereasca. Imi amintesc cat de mult imi doream sa fiu pirat, cand eram mic. Cred ca multi oameni au simtit si chiar simt acelasi lucru. Iti inspira un sentiment de libertate totala. Toata lumea vrea sa fie liber, ireverentios si sa nu dea socoteala nimanui. Cand s-au terminat filmarile la prima parte, am simtit ca nu era chiar gata. Ca mai erau parti ce trebuiau explorate. Cat timp exista un scenariu foarte bine pus la punct, as fi fericit sa continui sa fiu capitanul Jack. Imi place acest personaj, intr-un mod foarte egoist. Imi place sa-l interpretez pe tipul asta pentru ca, pur si simplu, este simpatic. Ideea unei continuari mi s-a parut foarte normala. Abia asteptam sa se intample, sa-mi pun din nou costumul si sa devin capitanul Jack din nou.

Traducere si adaptare Adriana V. Paduraru

REBELUL JOHNNY, CUMINTIT DE COPII
PROFIT. Filmul "Piratii din Caraibe 2" a facut incasari de peste 866 milioane de dolari
A fost incoronat drept cea mai "cool" celebritate. Revista People l-a desemnat cel mai sexy barbat in viata, iar de curand a castigat premiul Screen Actor’s Guild, la categoria cel mai bun actor. Cu toate acestea, principalul lucru cu care se mandreste Johnny Depp este "meseria" de tata. "Hotul de inimi" hollywoodian este un parinte devotat pentru Lily Rose (5 ani) si Jack (2 ani), a caror mama este frumoasa cantareata franceza Vanessa Paradis. Dupa ce s-a mutat in Franta, Depp s-a transformat din betivul notoriu intr-un cap de familie desavarsit. El insusi a recunoscut asta: "N-am mai avut perioade negre in ultima vreme. De altfel, cand esti tata nici n-ai cum sa mai ai asa ceva. Copiii nu reprezinta cel mai important lucru din viata mea, ci SINGURUL lucru important din viata mea. Vremurile cu droguri, whisky si alte «tarii» au apus cam de multisor. Acum beau un pahar de vin din cand in cand. Dovada: tatuajul «Wino Forever»" ("Vin pentru totdeauna" - n.r.). Este vorba despre tatuajul "Winona Forever", pe care Johnny si l-a facut in timpul logodnei cu partenera sa din "Edward - Omul foarfeca", Winona Ryder. Dupa despartirea celor doi, o interventie chirurgicala l-a "scapat" pe Depp de "n" si "a" si a ramas "Wino Forever". Winona a fost una dintre cele patru logodnice ale starului hollywoodian, pe lista cuceririlor sale adaugandu-se actritele Sherilyn Fenn si Jennifer Grey, precum si fotomodelul Kate Moss, cu care a avut o relatie tumultoasa, vreme de trei ani. In ciuda multiplelor logodne, Depp spune ca nu are de gand sa paseasca spre altar alaturi de Vanessa, de care s-a indragostit pe platourile de filmare la "The Ninth Gate" ("A noua poarta"). "Vanessa si eu ne consideram sot si sotie din ziua cand ne-am mutat impreuna. N-am facut insa nici un act", a declarat actorul. Nici Vanessei nu-i arde de maritis: "N-am spus ca nu ne vom casatori niciodata, insa, deocamdata nu suntem dispusi sa «trecem la fapte». Poate ca o sa facem si lucru asta intr-o zi, de dragul copiilor. Dar avem doi copii, iar asta inseamna mai mult decat o casatorie". Chiar daca Johnny isi doreste mult sa ramana in Franta, alaturi de familie, totusi nu a exclus revenirile la Hollywood, locul unde a devenit faimos dupa primul sau serial "21 Jump Street", inainte de a fi ucis de Freddie Kruger in celebrul horror "Nightmare On Elm Street" ("Cosmar pe strada ulmilor"). Dupa ani de-a randul in care nu a fost considerat decat o fata frumoasa din peisajul hollywoodian, desi a avut destule filme de succes, Johnny a inceput sa aiba credibilitate ca actor abia dupa aparitia capitanului Jack Sparrow, in blockbuster-ul Disney din 2003 - "Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl" ("Piratii din Caraibe: Blestemul Perlei Negre").
×
Subiecte în articol: arte johnny jack Johnny Depp depp