x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale La Gala APTR, Antena 1 a fost vedeta

La Gala APTR, Antena 1 a fost vedeta

02 Iun 2004   •   00:00

Hotelul Intercontinentat a gazduit, in seara zilei de 31 mai, Gala Premiilor de Televiziune APTR 2004. Juriul a acordat 21 de premii, care au incununat stradaniile si pasiunea teleastilor. Din pacate, unii n-au fost prezenti...

CLAUDIA DABOVEANU

Pretuire. Tristete si bucurie, deopotriva, pentru Antena 1. Au vost vedetele serii datorita sau din cauza tragediei de la Mihailesti, unde doi ziaristi de la Antena 1 si-au pierdut viata. Vlad Petreanu a spus ca "au fost jurnalisti de succes, pe care succesul i-a ucis", iar Manuela Cernat a adus un plus de emotie prin cuvintele "pe timp de pace, ei au cazut pe frontul imaginii". Momente de reculegere si Premiul "Jean Louis Calderon" post-mortem, pentru Elena Popescu si Ionut Barbu - jurnalisti cazuti la datorie. Acelasi premiu l-a primit Antena 1 pentru curaj si profesionalism in investigarea tragediei de la Mihailesti. Suma de 1.000 de euro, care a insotit Marele Premiu obtinut de Dan Necsulea, a fost donat de acesta familiilor celor doi ziaristi ucisi. Juriul a mai recompensat Antena 1 cu trei distinctii. Manuela Preoteasa a primit premiul pentru ancheta "Afaceri de clan", iar Dana Deac, premiul "Conditia umana", pentru campania "Casa de copii nu e acasa". Acelasi premiu i-a fost atribuit si Jeanei Gheoghiu (TVR 2), pentru "Tu poti construi mai departe". Grupul "Divertis" a primit premiul pentru "Emisiune de divertisment".

In top. Premiul pentru interviu i-a fost acordat Cristinei Topescu (Prima TV), pentru interviul "Charisma", cu scriitorul Paulo Coelho. Pentru "100%", Robert Turcescu (Realitatea TV) a obtinut premiul pentru talk-show, iar pentru emisiunea "Garantat 100%" (Romania 1), Silvia Ciurescu si Catalin Stefanescu au primit premiul "Magazin de cultura". Pro TV n-a luat nimic, deoarece, ca sa fii recompensat intr-o competitie, trebuie pur si simplu sa te inscrii.

Culise

  • Furori printre invitati a facut Robert Turcescu, venit cu un nou look. George Stanca a fost singurul care a "indraznit" sa-l intrebe de unde si-a "achizitionat" bronzul. "Am fost un pic la mare", a raspuns Turcescu. La cat de negru era, credem ca a adormit pe plaja.

  • Directoarea TVR 2, Jeana Gheorghiu, a fost nemultumita de locul ce i-a fost rezervat: in primul rand. "Eu, in banca intai? Niciodata nu am stat in banca intai!", a replicat premianta. Urmarea? S-a asezat pe randul doi.

  • Irina Radu, directoarea departamentului Evenimente Speciale din TVR, a fost cea mai felicitata din sala. De cum a intrat a primit numai urari de genul: "Sa va traiasca!", si "Bai, felicitari!". Fireste, toate acestea faceau referire la noul venit in familia proaspat premiatei. (Cristina Ologeanu)
  • ×
    Subiecte în articol: arte premiul