x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale La Pro TV cănta muzica Antenei 1

La Pro TV cănta muzica Antenei 1

de cristina stamatescu    |    12 Noi 2007   •   00:00
La Pro TV cănta muzica Antenei 1

Clanu’ Sprănceană - Dansez pentru rating
Melodia de generic a producţiei Antena 1 - Clanu’ Sprănceană, "Muro shavo kiki", a fost "imprumutată" de Pro TV pentru un promo la o emisiune de divertisment.


Clanu’ Sprănceană - Dansez pentru rating
Melodia de generic a producţiei Antena 1 - Clanu’ Sprănceană, "Muro shavo kiki", a fost "imprumutată" de Pro TV pentru un promo la o emisiune de divertisment.


Pro TV a difuzat spotul zile in şir fără a avea drepturi legale asupra acestei compoziţii, arată un comunicat al Antenei 1. "Dacă eu, un producător independent, pot respecta prevederile legale in domeniu, nu inţeleg de ce Pro TV nu poate face acest lucru. «Găndeşte liber», după părerea mea, nu inseamnă să ignori legile", declară regizorul Andy Lupu.


BANI PENTRU EXCLUSIVITATE. Antena 1 difuzează de mai bine de o lună serialul "Clanu’ Sprănceană", produs şi regizat de Andy Lupu. Ca orice film, "Clanu’ Sprănceană" are coloană sonoră, una dintre piese, cea de generic, fiind semnată şi interpretată de trupa maghiară TerniPe!. Inainte de difuzarea pe post a acestei producţii, au fost semnate contracte cu toţi compozitorii melodiilor din serial. Cu TerniPe!, pentru "Muro shavo kiki", compania lui Andy Lupu are exclusivitate de difuzare tv in Romănia pentru un an.


Nu mare a fost mirarea lui Andy Lupu şi a reprezentanţilor Antenei 1 cănd au auzit melodia, pentru care au fost daţi bani trupei TerniPe! in schimbul exclusivităţii, interpretată la emisiunea "Dansez pentru tine" a Pro TV. Mai mult decăt atăt, angajaţii televiziunii din Pache Protopopescu au difuzat chiar un promo la emisiune folosind melodia de generic a "Clanului Sprănceană".


ANTENA 1 RÃ...DE IN BARBÃ.... "Aproape că nici nu ne mai miră comportamentul Pro TV", spun reprezentanţii Departamentului Comunicare al Antenei 1. "După ce merg cu păra la CNA, gestul de a «imprumuta» din ograda vecinului decurge «firesc»", spun ei. "Nu am decis incă dacă să ii acţionăm in judecată sau să urmărim in continuare la ce se mai pretează", arată un comunicat.

×
Subiecte în articol: arte