x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale La Tg. Mures - The Rasmus, la Peninsula

La Tg. Mures - The Rasmus, la Peninsula

de Raluca Grintescu    |    26 Mai 2006   •   00:00
La Tg. Mures - The Rasmus, la Peninsula

Startul celei mai tari distractii estivale se va da la 26 iulie. Festivalul Peninsula, ajuns deja la a patra editie, va oferi "consumatorilor" de open-air multe trupe bune. The Rasmus va fi cap de afis, finlandezii fiind pentru prima oara in Romania.

Vara din Transilvania nu mai este aceeasi de cand exista Festivalul Peninsula din Tg. Mures. Reactiile pozitive primite din partea tinerilor, incepand din 2003, arata ca efortul de a organiza Festivalul Peninsula a meritat. Ca si anul trecut, participantii vor avea de ales intre recitaluri cu formatii cunoscute, autohtone si internationale, programe culturale, distractive si sportive, de teatru, filme si umor. Cele doua scene mari vor gazdui trupe care dau greutate festivalului: The Rasmus, Altar, Alvin ...s a mikusok, Autostop MS, colorStar, Depresszii, Directia 5, Fading Circles, Hobo BB, Iris, Los Pogos, Luna Amara, Mercedes Band, Nebo, Slang, Spleen, Tankcsapda, The Underskies, Vama Veche, Voltaj, Yesterdays, Zanzibar.

GREII. Dupa concertul incendiar de anul trecut al celor de la Apocalyptica, organizatorii au decis sa ramana la finlandezi si de data aceasta. Astfel, i-au ales pe cei de la The Ramsus, care sunt pentru prima oara in Romania. Cvartetul de love metal/ dark rock a fost infintat in Helsinki si se poate lauda nici mai mult nici mai putin cu cea mai difuzata melodie finlandeza a tuturor timpurilor. Si asta nu e tot, daca ne uitam la competitia formata din "grei" precum HIM (Join me) sau Bomfunk MC’s (Freestyler). Tot acest succes nu li s-a urcat baietilor la cap, ceea ce este de inteles daca tinem cont de faptul ca au muncit din greu pentru a ajunge unde sunt acum. Desi a dobandit faima pe plan mondial doar in urma cu trei ani, formatia exista de 14 ani, fapt sustinut si de cele sase albume The Rasmus aparute pana in prezent. Trupa are o varsta medie de doar 27 de ani, insa a vandut mai mult de 1,5 milioane de albume, dintre care cel mai cunoscut fiind "Dead Letters si Hide from the Sun", care a aparut anul trecut si are mari sanse de a-l ajunge din urma pe cel precedent. The Rasmus nu s-a izolat nici de celelalte trupe finlandeze cu care s-a aflat in competitie, dar nu le-a considerat rivale. Astfel ca, in melodia "Bittersweet" a celor de la Apocalyptica, vocalistul de la The Rasmus, Lauri, a cantat impreuna cu Ville Valo, vocea HIM, iar cei de la Apocalyptica apar si pe ultimul album The Rasmus, "Hide From the Sun". Cu sau fara pene in cap, vocalistul Lauri este unul dintre cei mai sexy frontmani. Insa in lumea starurilor rock este considerat drept o persoana modesta, poate pentru ca se foloseste de carisma lui mai mult cand este pe scena. Va puteti convinge la concertul baietilor pe scena Peninsulei 2006.

BILETE MAI IEFTINE
Daca vrei sa stai lejer timp de cinci zile la Peninsula 2006, fara sa promiti luna de pe cer pentru bani imprumut de la prieteni si cunoscuti, atunci iti poti cumpara din timp biletul pentru cele cinci zile de festival si stai la vara linistit la umbra teraselor si la "adapostul" unei beri. Pana la 1 iulie, biletul este 69 RON; 79 RON inainte de 20 iulie si 99 RON daca esti mai spontan si iti cumperi bilet in prima zi a Festivalului Peninsula. De asemenea, in perioada 1 iunie-13 iulie, iti poti cumpara biletul de o zi... mai ieftin! Asa ca, pentru o zi de concerte, distractie si lipsa de griji dai doar 19 RON, in loc de 25 RON, cat te va costa daca te decizi sa vii nepregatit si il cumperi la fata locului.

×
Subiecte în articol: culture club rasmus peninsula the rasmus