x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale “Lacul lebedelor‘‘ este şi luni

“Lacul lebedelor‘‘ este şi luni

de Jurnalul National    |    21 Mar 2008   •   00:00
 “Lacul lebedelor‘‘ este şi luni

După ce biletele spectacolului de duminică au fost vândute integral, la cererea publicului, Sala Palatului găzduieşte luni, ora 20:00, încă un show al Baletului Bolshoi, cu “Lacul lebedelor‘‘

După ce biletele spectacolului de duminică au fost vândute integral, la cererea publicului, Sala Palatului găzduieşte luni, ora 20:00, încă un show al Baletului Bolshoi, cu “Lacul lebedelor‘‘. Interesul publicului este justificat, având în vedere faima balerinilor din Moscova, doi dintre ei fiind prezentaţi în continuare. Elena Andrienko s-a născut la Kiev, în 1991 a absolvit liceul Academic de coregrafie din Moscova, fiind angajată în trupa de balet a Teatrul Bolshoi din Moscova ca prim solistă, iar în 1995 a absolvit Institutul de Coregrafie din Moscova. Laureată a Concursului Naţional de balet (Moscova, 1993), medalia de argint şi a primului Concurs Internaţional de balet (1994), medalia de argint. Balerină deosebit de elegantă, cu o înaltă cultură profesionala şi individualitate coregrafic are în repertoriu importante roluri principale: Prinţesa (“Lacul lebedelor‘‘),  Kutri (“Don Quijote‘‘), Marie (“Spărgătorul de nuci‘‘), Sirin (“Legenda dragostei‘‘), Gam­za­tti (“Baiaderca‘‘), Mirta (“Gissele‘‘),  Muza (“Paganini‘‘), Sopeniana (“Ma­zurca‘‘) ş.a.; Ruslan Pronin este absolvent al liceului  coregrafic din Moscova (clasa profesorului Alexei Zakalinski) şi a Academiei de coregrafie din Moscova. Din 1988 este angajat în trupa de balet la Teatrul Bolshoi ca prim solist (repetitor – Victor Barikin).

 

Roluri: Ivan Susanin (“Mazurca‘‘), Păpuşa Chineză (“Spărgătorul de nuci‘‘), Claudio (“Dragoste pentru dragoste‘‘), Rotbart (“Lacul Lebedelor‘‘), Păstorul (“Spartacus‘‘), Arlechin (“Legenda dragostei‘‘), un dansator (“Traviata‘‘), Irarion (“Gissele‘‘), Gladiatorul (“Spartacus‘‘), Păpuşa Indiana (“Spărgătorul de nuci‘‘), Pater Lorento – Pater Lorenzo (“Romeo şi Julieta‘‘), Drossel­meyer (“Spărgătorul de nuci‘‘) ş.a.

×
Subiecte în articol: arte Moscova