x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Lansare cu "Staif" - Parol ca te iubim, Maestre!

Lansare cu "Staif" - Parol ca te iubim, Maestre!

de Claudia Daboveanu    |    24 Iun 2006   •   00:00
Lansare cu "Staif" - Parol ca te iubim, Maestre!

Artistul Gheorghe Dinica si-a lansat cea mai recenta productie muzicala: albumul "Parol ca te iubesc". Nu stim cui i se adreseaza Maestrul, dar avem o banuiala: sotiei sale, Gabi, la bratul careia si-a facut aparitia in fata Hotelului Phoenicia, unde erau asteptati cu nerabdare. Cei doi au sosit intr-o masina de epoca verde, decapotabila. Impecabili amandoi: doamna - intr-o toaleta bej-roz somon, domnul - la costum negru cu dungi fine, palarie si pantofi de aceeasi culoare.

ADORAT. Acela care a dat viata in teatru si film unor roluri de neuitat a simtit nevoia sa-si etaleze alt talent. Cel muzical. Si acum, ca de fiecare data, ne-a surprins. Pentru ca actorul plin de forta - cu adevarat unul dintre cei mai mari pe care i-a avut vreodata Romania - este in viata de toate zilele o persoana discreta. Carisma pe care o raspandeste n-a strans de-asta data in jurul sau doar admiratori si spectatori, ci si foarte multi colegi de breasla si personalitati din alte domenii, care au tinut sa fie alaturi de Maestru: Radu Beligan, Marin Moraru, Iurie Darie, Ivan Patzaikin, Liza Panait, Monica Davidescu, Anca Turcasiu, Titus Munteanu, Zsolt Kerestely, Ionel Tudor, Florin Chilian, Marius Moga, Maria Buza etc. Aceasta din urma a sustinut - in cinstea Maestrului si colegului ei de la Teatrul National Bucuresti - un recital de cantece de petrecere foarte apeciat de spectatori.

Ideea acestui album dateaza din 2002, cand Gheorghe Dinica a interpretat, in filmul "Turnul din Pisa", rolul unui lautar. Timbrul cald al vocii sale i-a facut pe apropiatii sai sa-l indemne sa-si valorifice si acest har, spre incantarea marelui public. Bref, albumul "Cantece de petrecere" a fost prima etapa a acestui proiect, realizat impreuna cu Stefan Iordache si Nelu Ploiesteanu. Acum respiram un parfum fin de epoca, o data cu "Parol ca te iubesc"... (Claudia Daboveanu)

RECOMANDARE
Albumul lansat pe piata joi seara contine noua piese compuse de cei mai indragiti muzicieni romani ai perioadei interbelice si de dupa ea: Ion Vasilescu, Popescu Petre Peppo, Henry Malineanu, Radu Serban, Temistocle Popa, Vasile Veselovski. Iata numai cateva dintre slagarele care au incantat generatie dupa generatie: "Parol ca te iubesc", "Sunt vagabondul vietii mele", "Mica serenada", "Casuta noastra", "Tii minte", "Si daca" etc.

×
Subiecte în articol: arte