x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Manuela, Tavi şi Julio Iglesias

Manuela, Tavi şi Julio Iglesias

de Claudia Daboveanu    |    27 Iul 2007   •   00:00
Manuela, Tavi şi Julio Iglesias
Sursa foto: Vlad Dumitrescu/

Concertul lui Iglesias de la Bucureşti a durat mai bine de două ceasuri. De la ora 22:20 pănă după miezul nopţii. Admiratorii făcuseră coadă la intrarea pe Stadionul Cotroceni incă de la ora 16:00.

Concertul lui Iglesias de la Bucureşti a durat mai bine de două ceasuri. De la ora 22:20 pănă după miezul nopţii. Admiratorii făcuseră coadă la intrarea pe Stadionul Cotroceni incă de la ora 16:00.

Pentru că mai toată lumea care a asistat la concertele starului spaniol s-a plăns de calitatea sunetului, eternul maestru de ceremonii Tavi Ursulescu a ţinut să ne anunţe că "sonorizarea este asigurată, in exclusivitate, de staff-ul artistului - mai exact de o echipă de specialişti cu care Julio Iglesias a lucrat pe tot parcursul acestui turneu - conform standardelor de calitate cerute de artist". Şi că artistul işi doreşte un concert de atmosferă, nu unul cu mulţi decibeli.

SĂ-MI CĂNŢI, COBZAR. Ideea e că, deşi Iglesias căntă exact ca pe vremuri, eleganţa şi sobrietatea caracterizăndu-l pas cu pas, cei care nu stăteau in primele rănduri au identificat cu greu melodiile interpretate de artist. La un moment dat s-a auzit mai bine, ca urmare a protestelor şi fluierăturilor - doar era un stadion, nu?! - venite din zona tribunelor, astfel incăt toţi cei 15.000 de admiratori au fredonat impreună cu el hituri lansate de-a lungul a aproape 40 de ani: "Manuela", "Agua dulce, agua sala", "Natalie", "Me va, Me va", piese pe care Julio a ţinut să le repete de trei-patru ori. Nici preluările din repertoriul altor artişti precum Elvis Presley, Patsy Cline sau Jacques Brel n-au fost lăsate de-o parte. Momentul culminant a fost interpretarea in romănă a unui căntec care i s-a potrivit de minune şi pe care l-a fredonat impreună cu toţi fanii: "Să-mi cănţi, cobzar bătrăn, ceva".

All of You...

Ca să-şi vadă idolul, fanii s-au transformat, cronologic,la intrarea pe stadion in turme-nghesuite de jandarmi, apoi in viitori aspiranţi la un fel de concurs intitulat "cum faci să treci viu şi nevătămat printr-o poartă foarte-ngustă"... Dar a meritat. Neajunsurile au fost uitate cănd perechile care dansau tango s-au dezlănţuit. Piesa "All of You" a fost interpretată de Julio in duet cu una dintre backing vocals (pe post de Diana Ross). Vocalista a primit de la "ultimul romantic", drept recompensă, un sărut pe gură.

×
Subiecte în articol: arte