x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Ministerul Culturii și Identității Naționale, reprezentat la conferința „Sinergii Culturale” – Salonic

Ministerul Culturii și Identității Naționale, reprezentat la conferința „Sinergii Culturale” – Salonic

09 Mai 2019   •   16:14
Ministerul Culturii și Identității Naționale, reprezentat la conferința „Sinergii Culturale” – Salonic

Ministerul Culturii și Identității Naționale a fost reprezentat de Secretarul de Stat Mihai-Alexandru Gherghe la conferința „Cultural Synergies”, din cadrul „South-East European Cultural Meeting”. Evenimentul s-a desfășurat în Salonic (Grecia), în perioada 8 – 9 mai 2019 și a reunit miniștri ai culturii din zona de Sud-Est a Europei și reprezentanți ai Muzeelor și ai Instituțiilor Culturale din Europa de Sud-Est.  

     Conferința a contribuit la solidificarea unei rețele artistice și creative între mediul politic și cel al profesioniștilor din domeniu. De asemenea, s-a urmărit promovarea importanței consolidării legăturilor dintre țările din Europa de Sud-Est, fiind susținută  cooperarea bilaterală și multilaterală prin elaborarea unor politici culturale sistematice de sinergii culturale.

„Apreciem ca fiind oportună extinderea colaborării bilaterale româno-elene în domeniul patrimoniului, prin încurajarea schimburilor reciproce de informaţii şi documentaţii privind sistemul de protejare şi administrare a patrimoniului cultural imobil, precum și a celui imaterial, prin încurajarea schimburilor de experţi şi bune practici care să vizeze realizarea de activităţi comune privind salvgardarea şi conservarea patrimoniului imaterial” a precizat Mihai-Alexandru Gherghe, Secretar de Stat MCIN.  

Miniștrii au agreat o Declarație ce propune dezvoltarea dialogului și a cooperării între statele din Europa de Sud-Est, alături de suținerea rețelelor și clusterelor creative și culturale, promovând digitalizarea și atragerea unei noi audiențe la nivel global.

×