x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale No One - un spectacol din imediata actualitate

No One - un spectacol din imediata actualitate

de Roxana Vintila    |    26 Noi 2007   •   00:00

Teatrul Metropolis a găzduit "formaţia No One". Alexandru Secăreanu, Răzvan Fodor, Adrian Ştefan, Paul Dunca alcătuiesc echipa trendy pentru spectacolul realizat de Carmen Vioreanu.

Teatrul Metropolis a găzduit "formaţia No One". Alexandru Secăreanu, Răzvan Fodor, Adrian Ştefan, Paul Dunca alcătuiesc echipa trendy pentru spectacolul realizat de Carmen Vioreanu.


TIPOLOGII. Trei prieteni se ceartă din cauza unei excursii la Ibiza, premiu la care au concurat, dar se impacă imediat atunci cănd unuia ii vine ideea de a face o formaţie. Avem de-a face cu patru tipologii luate excat din cotidian: un tănar actor care nu a jucat nici un rol (Alexandru Secăreanu), băiatul de bani gata intreţinut de părinţii plecaţi la muncă in Spania (Răzvan Fodor), cuceritorul de la sala de forţă, băiatul mamei şi-al bunicii (Adrian Ştefan) şi coregraful feminizat (Paul Dunca).
Povestea incepe de la un un anunţ de radio: "O mare casă de producţie germană caută o trupă pop/dance de trei băieţi. Toţi cei care au inregistrat o melodie de maximum trei minute şi un videoclip sunt rugaţi să vină la preselecţia din Piaţa Univeristăţii". Doi vechi prieteni, vecini in cartier, se hotărăsc să incerce.
Ne-am intălnit cu o satiră la adresa a tot ceea ce inseamnă aşa-zisul show-biz din Romănia: trupele de la noi apar precum ciupercile după ploaie, nu e nevoie decăt de nişte haine de firmă, căteva ore de cosmetică, neapărat un stilist şi căt mai puţin talent in ale vocii. Tinereţe, good look, un videoclip cool sunt ingredientele prin care orice tănăr poate să-şi facă o formaţie, dar mai ales dacă apari cu melodia: "Oooo/ iubirea mea pentru tine-i mişto!" acel gen de refren pe care-l fredonezi pe puţin căteva zile după ce ai plecat de la spectacol!
Finalul ne rezervă o surpriză de proporţii: Anunţul de la radio era o "ţeapă" (ca şi radioul insuşi, un post de radio pirat!). Răzbunarea a venit din partea celui care s-a considerat trădat pentru că nu căştigase excursia la Ibiza.

UMOR. Limbajul argotic, cu expresiile care i-au "consacrat" pe băieţaşii de cartier constituie una dintre sursele de umor. Gesturi şi cuvinte colorate, pe care le auzi pe stradă, in cluburi, discoteci au stărnit răsete şi aplauze de aproape două ore!

×
Subiecte în articol: arte