A avut loc premiera oficială in Romănia a filmului "I really hate my job". O producţie despre care regizorul britanic Oliver Parker spune că este ca şi cum ai privi intr-un acvariu cu peşti tropicali, cu atăt de multe culori, culturi şi personalităţi diferite, ceva atăt de adevărat in viaţa reală din Londra.
Jurnalul Naţional: "Am o slujbă naşpa rău", o producţie britanică, din distribuţia căreia faceţi parte. Deţineţi unul din rolurile principale: o spălătoreasă de vase dintr-un restaurant londonez de măna a doua... Spuneaţi că acest rol a fost foarte răvnit şi că s-au luptat pentru el destule actriţe (din diverse ţări). Dumneavoastră aţi căştigat. Dar ce v-a determinat să-l acceptaţi?
Oana Pellea: Agentul meu mi-a trimis scenariul. Mi-a plăcut. M-au chemat la Londra, unde am avut o intălnire cu regizorul Oliver Parker. Am stat de vorbă, am lucrat puţin pe text... şi gata. Echipa căuta de foarte mult timp actriţa pentru rolul Rita. Au dat probe peste tot: in America de Sud, in SUA, in UK şi in Spania cu căteva dintre actriţele lui Almodovar. A fost un rol foarte răvnit, pentru că este foarte ofertant... Ce m-a recomandat... habar nu am... ar fi bine să ii intrebaţi pe cei care m-au ales. Probabil un anumit temperament, fiind vorba de o sud-americancă, o fărămă de talent, dacă s-o găsi, şi un strop de umor... dacă oi avea...
De la tragedie la comedie
Jurnalul Naţional: Interesant pentru noi şi de bun augur pentru dumneavoastră este faptul că in acest film jucaţi primul rol de comedie. Cum a fost experienţa?
Oana Pellea: Şi mie mi-a părut rău foarte mult timp că nu eram "văzută" de regizori decăt in roluri tragice. Au mai fost şi excepţii, Slavă Domnului, ca Veta din "O noapte furtunoasă" sau Tutuca din "Mă tot duc".
In Romănia, aveţi dreptate, cam asta este imaginea mea... in schimb, in Anglia nu m-au crezut că am jucat atătea drame şi tragedii. Ei au fost convinşi că toată viaţa nu am jucat decăt comedii... Asta e! Mi-aş dori o ţară in care să fiu "bănuită" că le pot face pe amăndouă. Fiecare popor are umorul lui. Eu am fost foarte bucuroasă cănd, pe platoul de filmare, s-a intrerupt de două ori filmarea la două scene in care eram eu, pentru că operatorul rădea şi a mişcat puţin camera. Mai mare compliment la o comedie nu cred că există.
Jurnalul Naţional: Credeţi că vor urma roluri de comedie pentru dumneavoastră? De fapt, intrebarea corectă este... vă doriţi să repetaţi această experienţă?
Oana Pellea:Da, aş repeta oricănd, mai ales că imi place foarte tare şi comedia. Insă niciodată nu există o delimitare strictă intre momente de comedie sau momente de dramă. E ca in viaţă. Nu avem o zi de comedie 24 de ore şi o zi de dramă 24 de ore. Totul se schimbă intr-o secundă. Şi in viaţă, şi pe scenă, şi pe ecran. Şi, cu căt există mai multe nuanţe, e cu atăt mai valoros.
Fără "silicoane" pe ecrane
Jurnalul Naţional: Spuneţi-ne o replică din film, vă rog...
Oana Pellea:Nu, mi-ar părea foarte bine ca lumea să meargă la film. Eu cred că publicul feminin se va regăsi in cele cinci personaje, iar publicul masculin va avea de ce să rădă... recunoscănd la răndul lor ori iubita, ori nevasta, ori mama.
Jurnalul Naţional: Credeţi că va avea succes filmul? In Romănia, in Anglia...
Oana Pellea:La vizionarea de la Londra a plăcut foarte tare. La Tiff, la Cluj, unde a avut loc premiera mondială in prezenţa regizorului, a scriitoarei şi a producătorului, au fost aplauze in timpul filmului şi a fost din nou un succes. Sper din tot sufletul să aibă succes in continuare. Acum, dacă vă aşteptaţi la o capodoperă sau la un film cu glume vulgare şi "silicoane pe ecrane", e cazul să nu vă duceţi. E un film cu un dialog inteligent, cu umor britanic, cu recitaluri actoriceşti şi care, dacă eşti cu sufletul deschis, şi nu "cărcotaş", s-ar putea să iţi facă plăcere. Premiera la Londra va avea loc in ianuarie 2008.