x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Obiecte din podul bunicilor, la Târgul de Antichităţi Ţărăneşti.

Obiecte din podul bunicilor, la Târgul de Antichităţi Ţărăneşti.

de Luminita Ciobanu    |    17 Iun 2011   •   13:37

La Muzeul Taranului Roman si-a deschis portile cea de-a cincea editie a Targului de Antichitati Taranesti. Timp de trei zile, iubitorii de arta traditionala, dar sI colectionarii vor putea admira sI cumpara felurite obiecte . De astazi sI pana duminica seara, in curtea interioara a muzeului va fi o continua forfota. Cu atentie sI rabdare puteti descoperi fel de fel de lucruri folositoare: covoare, stergare, costume populare, icoane pe lemn si sticla, pristolnice, lazi de zestre, vase din lemn, razboaie de tesut, furci de tors, vartelnite, broaste, felinare, ceasuri, candelabre, piulite si rasnite de alama, cantare, patefoane, gramofoane, jucarii din lemn, bijuterii macedonene, ceramica saseasca, bancnote, timbre cu subiecte etnografice, carti postale si cate si mai cate.

Spre deosebire de anii anteriori, de data aceasta se gasesc pe alese valnice, traistute tesute in razboi, dar sI copai, lazi de zestre sI mobilier splendid, foarte bine conservat. Acestea au fost readuse in atentia publicului de colectionari si detinatori particulari.

Dac" vreti sa va imbogatiti colectia sau pur si simplu sa fiti cool, sunt preturi pentru toata lumea: o ie confectionata din panza tesuta in casa costa, in functie de calitate si de vechime, intre 50 lei si cateva sute de lei, un vas din fonta (din secolul 19) costa 50-60 lei, o icoana - cateva zeci ori sute de lei, o plosca pentru palinca, asa cit o palma, costa 30 de lei. Insa nu trebuie sa uitam: ca la orice targ, preturile sunt negociabile.

×