x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Oda pentru Gigi

Oda pentru Gigi

de Luiza Moldovan    |    01 Feb 2007   •   00:00

Numai eu stiu, dragul meu Gigi, cat de mult suferi pentru. Numai eu inteleg, sufletul si primavara mea, cat esti de bun, ca stiu ca atunci cand iesi pe strada, ca simplu cetatean, tu. Adica nu "tu", ci "ti". Ti se rupe. Ti se rupe inima-n tine si plange sufletul in tine, ca ti-e si mila de oameni cand. Cred ca din toata tara asta numai eu iti inteleg tumultul, care cand ti-am vazut tabloul am crezut ca lesin de. De incantare vreau sa spun. De aceea, am facut pentru tine (iarta-ma de tutuiala, dar te simt aproape si d-aia), deci de aceea, spun, am incercat sa fac pentru tine o poezie.

Deci, incercare de poezie pentru Gigi, de la mine: "Am vazut crucea iesindu-ti din/ Iar eu am crezut ca lesin". Alta incercare de poezie pentru Gigi, de la mine: "Cu paine cu unt, cu gem si magiun/ Gigi, te rog, renunta la tutun/ Caci nu e bun/ Caci nu e bun".

Nici nu ma mir ca ti-au pictat tablou, iar eu stau si ma uit ca un bou. Nu stiu ce am azi ca vorbesc numai in rime, dar ma gandesc ca daca ti-a facut tablou acuma trei sa-ti faca si un imn. Deci daca omul acela ti-a facut tabloul, eu iti fac tie imnul. Deci incercare de imn pentru Gigi de la mine: "E Gigi razboinic, e Gigi erou/ Lui Gigi cu totii sa-i facem tablou/ Caci Gigi e bun si Gigi e tare/ Ca Gigi nu-i nimeni, de Gigi ne doare/ E Gigi barbatul/ E Gigi gigantul/ E Gigi elegantul/ ... aaa... Cat si elefantul".

Strofa a doua din incercarea de imn pentru Gigi de la mine: "M-am uitat la luna, m-am uitat la soare/ Si, in sfarsit, m-am prins, dintr-a doua incercare/ Caci Gigi e doar un soare/... aaa... mare". Punct. Strofa a treia din cele o suta douazeci de strofe cate vreau sa aiba aceasta incercare de imn: "Cu totii lui Gigi sa-i facem o oda/ Caci Gigi habar n-are o iota/... aaa... ce-i aia cuvantul «transcendental»". "Te iubesc si te ador/ Si cu tine eu votez". "Sa traiasca PeNeGe/ Em-Ti-Vi si Ef-Bi-Ai/ Caci ca Gigi nu gasim... aaa... tra-la-la". "Hopa-n sus si hopa-n jos/ Mai la vale, pe un cal... aaa... blanos/ Vine Gigi gigantesc/ C-un suras copilaresc/ Sa ne dea si noua bani/ Da-i-ar lui Dumnezeu ani/ Sa ne plateasca factura la lumina si la cablu/ Si sa ne vorbim cu «tu», aaa... u-iu-iu/ Si iara iu".

Draga politicianule cinstit/ Eu cati politicieni am iubit/ Ca tine eu nici unul n-am... aaa... intalnit/ Desi am cautat si am tot cautat, in dreapta si-n stanga si-n centru si-n jos/ Pe un mal frumos/ Caci tu esti frumos si puternic si cu par pe piept/ Ca un adevarat om drept. Tu esti stelele si luna/ Tu esti luna si stelele/ Tu esti planeta Marte (a razboiului), care, in conjunctie cu planeta Neptun/ Te face putintel cam prea bun/ Pentru prostii astia care nu te apreciaza/ Asa cum doar eu te apreciez/ Si niciodata n-am sa te depreciez/ Eu tie asta iti precizez/ Si preconizez ca.

Deci tablou ai, imn - nu mai spun... ce-ti mai trebuie? Ah, da! O melodie. Si o enciclopedie de bancuri cu si despre tine. O televiziune in care numai tu sa. Si un basm cu tine in rolul personajului celui bun. Se face!

"E Gigi barbatul/ E Gigi gigantul/ E Gigi elegantul/ ... aaa... Cat si elefantul"
×
Subiecte în articol: arte gigi căci