x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Peter James, în România

Peter James, în România

de Jurnalul National    |    17 Mar 2008   •   00:00
Peter James, în România
Sursa foto: Bogdan Iuraşcu/

La scurt timp după lansarea în România a romanului “Aproape mort”, cunoscutul autor britanic de romane de suspans Peter James vine la Bucureşti pentru a se întâlni cu cititorii.

La scurt timp după lansarea în România a romanului “Aproape mort”, cunoscutul autor britanic de romane de suspans Peter James (foto) vine la Bucureşti pentru a se întâlni cu cititorii. Astăzi, la ora 18:30, Editura Nemira şi Librăria Cărtureşti invită iubitorii literaturii de suspans să îl cunoască pe Peter James. Întâlnirea va avea loc la Ceainăria Cărtureşti (Str. Arthur Verona nr. 13), unde autorul va vorbi despre cărţile sale şi va acorda autografe.

 

CĂRŢI. La Editura Nemira au apărut trei dintre cărţile autorului britanic “Aproape mort”, “Să mori fru­mos” şi “Viu sau mort”, toate best-seller-uri internaţionale. Pentru “Viu sau mort”, lui Peter James i s-au decernat Premiul Krimi-Blitz, 2005; Le Prix Polar International, 2006 şi Le Prix Coeur Noir, 2007. Romanul “Să mori frumos” a fost no­minalizat la Richard & Judy Galaxy British Book Awards în 2007, a stat şapte săptămâni în to­pul Ten Bestseller al Sunday Times. “Aproape mort”, ultimul roman pu­blicat de Nemira, este nominalizat pentru Marele premiu pentru lite­ratură poliţistă Polar International.

Pasiuni. Talentul scriitoricesc al lui Peter James este dublat de pasiunea sa pentru automobile de epocă şi curse de maşini. De-a lungul timpului a achiziţionat peste 40 de maşini de colecţie, iar din 2004 participă la campionatul anual de raliu, punctul de maximă atracţie al sezonului fiind reprezentat de cursa de anduranţă de la Snetterton, re­zervată maşinilor Citroën 2CV.

×
Subiecte în articol: arte peter james