x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Petru Popescu, la Simon & Schuster

Petru Popescu, la Simon & Schuster

de Marina Constantinoiu    |    16 Sep 2008   •   00:00
Petru Popescu, la Simon & Schuster

Scriitorul Petru Popescu, care a lăsat literaturii române o operă de o incontestabilă valoare, “recidivează” în Statele Unite, unde s-a stabilit în a doua parte a anilor ‘70: un nou roman.

Scriitorul Petru Popescu, care a lăsat literaturii române o operă de o incontestabilă valoare, “recidivează” în Statele Unite, unde s-a stabilit în a doua parte a anilor ‘70: un nou roman. Agenţia literară McCormick&Williams, din New York City, anunţă că manuscrisul final al romanului “Girl Mary”, al cărui autor este Petru Popescu, a fost predat prestigioasei edituri newyorkeze Simon&Schuster.

 

Prima dintr-o trilogie

“Girl Mary” este o captivantă naraţiune epică despre adolescenţa Mariei din Nazareth şi despre formaţia unei noi credinţe. Cartea începe cu exilul Mariei şi al tribului ei în deşert şi continuă cu viaţa romantică a tinerei fete, întîlnirea Mariei cu Iosif şi cu Ponţiu Pilat (în anul 4 Î.Hr, tînărul Pilat este spionul împăratului Augustus în Palestina). În această carte, prima dintr-o trilogie, soarta Mariei este ţesută pe fundalul politicii psihopate a Imperiului Roman sub Augustus şi Tiberius.

 

Bună pentru un film

“Cartea «Girl Mary» are un grozav potenţial filmic: am citit-o pe nerăsuflate”, este de părere producătorul hollywoodian Caldecot Chubb (“Eve’s Bayou”, “To Sleep with Anger”, “The Crow” şi recentul mega-film “Appaloosa”, cu Viggo Mortensen, Renee Zellweger şi Jeremy Irons, pe care Caldecot Chubb l-a realizat împreună cu Michael London – n.r.).
În România, Editura Corint va publica în curînd noul roman de aventuri al lui Petru Popescu, “Urme de Paşi în Timp”, publicat la New York de editura HarperCollins.

×
Subiecte în articol: arte petru popescu