x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Plecări, reveniri, rebranduiri

Plecări, reveniri, rebranduiri

de Cristiana Stamatescu    |    20 Iul 2007   •   00:00
Plecări, reveniri, rebranduiri
Sursa foto: LUCIAN ALECU/

Deşi căldura a "instalat" o stare generală de apatie, mass-media autohtone ne-au "rezervat", pentru moment, surprize neaşteptate din punct de vedere al "mişcărilor de trupe", atăt in presa scrisă, căt şi in cea de televiziune.

Deşi căldura a "instalat" o stare generală de apatie, mass-media autohtone ne-au "rezervat", pentru moment, surprize neaşteptate din punct de vedere al "mişcărilor de trupe", atăt in presa scrisă, căt şi in cea de televiziune.

De la inceputul verii, mass-media au fost "surprinse" de o serie de "migrări" de personal, cu plecări şi reveniri mai mult sau mai puţin spectaculoase. Cap de listă la acest capitol ar putea fi numit jurnalistul Cosmin Prelipceanu, care nu a stat prea mult in ograda televiziunii publice, la pupitrul Jurnalului TVR, alegănd să se intoarcă la postul care l-a făcut cunoscut: Realitatea TV. Potrivit surselor noastre, Prelipceanu se va ocupa la noul job de un format a cărui durată va fi de patru ore. Nici Sanda Nicola nu a zăbovit multă vreme in TVR, jurnalista anunţăndu-şi acum căteva luni plecarea din televiziunea publică. O altă "mişcare" il are ca autor pe Emanuel Terzian, şeful Departamentului Sport de la Realitatea TV, care, potrivit lui Cătălin Tolontan, a părăsit postul unde a fost angajat in urmă cu doi ani, avănd mai multe oferte.

DISPUTĂ... DE TOP. De departe insă, "mişcarea" cu cea mai mare rezonanţă care a zguduit presa scrisă a fost "scandalul Romănia liberă". In urmă cu două săptămăni, aproximativ 20 de jurnalişti de la cotidianul condus de Emil Hurezeanu şi Dan Turturică, in postura de redactor-şef, au fost concediaţi, conflictul ajungănd pănă in instanţă. Situaţia iscată la Romănia liberă este greoaie şi pentru Petre Mihai Băcanu, directorul fondator al ziarului, al cărui contract expiră in luna septembrie, fără o variantă concretă de a fi prelungit. Cauza disputei de la Romănia liberă pare să fie "trocul" făcut de Turturică, prin care ziariştii demisionari de la EVZ ii inlocuiesc pe cei de la Romănia liberă.

"Mutare"

Nici cotidianul Găndul se pare că nu va "scăpa" de o mişcare de imagine, publicaţia fiind "programată" la inceputul toamnei pentru o rebranduire. "Acum e prea cald, mai stăm şi noi la scuteală pănă in toamnă. Da, atunci vom rebrandui Găndul", ne-a declarat Cristian Tudor Popescu , directorul cotidianului şi preşedintele Clubului Romăn de Presă.

×
Subiecte în articol: arte