x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Polirom - Irlandezul din cartierul Titan

Polirom - Irlandezul din cartierul Titan

de Sebastian S. Eduard    |    07 Iun 2007   •   00:00
Polirom - Irlandezul din cartierul Titan

Philip O Ceallaigh este irlandez. Din 2000 s-a stabilit in Bucureşti, unde a lucrat ca scriitor independent, editor şi translator. A fost singurul irlandez care a muncit ilegal pe un şantier din Romănia.



Philip O Ceallaigh (foto) este irlandez. Din 2000 s-a stabilit in Bucureşti, unde a lucrat ca scriitor independent, editor şi translator. A fost singurul irlandez care a muncit ilegal pe un şantier din Romănia.

Cartea sa de debut, apărută in urmă cu un an la prestigioasa Editura Penguin, a fost tradusă in colecţia "Biblioteca Polirom" şi va fi lansată la Bookfest (sămbata, ora 15:30), in prezenţa autorului. "Insemnări dintr-un bordel turcesc" - Romănia văzută prin ochii unui irlandez din cartierul Titan a fost considerat de criticii britanici "cel mai bun debut al ultimilor ani".

Este o colecţie de 19 povestiri, cu care a căştigat premiul Rooney pentru Literatură Irlandeză, Glen Dimplex New Writers Award şi elogiile criticilor britanici şi americani, care nu s-au sfiit, totuşi, să se recunoască puţin depăşiţi de lumea imaginată de autor. Şi asta pentru că realitatea pe care o descriu cele mai multe dintre povestirile sale este perioada tulbure a tranziţiei de la nicăieri spre nicăieri in care pare sa se fi impotmolit Romănia postcomunistă.

×
Subiecte în articol: arte