x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Pomii... cunoaşterii

Pomii... cunoaşterii

de Catalina Iancu    |    26 Sep 2009   •   00:00
Pomii... cunoaşterii

"Natura a crescut din asfalt" la Sinaia. Astfel, organizatorii Festivalului Toamnei - programat în perioada 25-27 septembrie - au "plantat" în calea trecătorilor şase pomi alegorici, lângă care s-au desfăşurat tot felul de activităţi.



Copiii au avut arborele lor, lângă care au "răsărit" câteva panouri cu desene realizate de cei mici. Îndrăgostiţii s-au căsătorit pentru o zi (sau şi-au reînnoit jurămintele) la Pomul Dragostei, unde "ofiţerul stării civile" a unit circa 50 de cupluri pe zi. Oraşele înfrăţite cu Sinaia au avut locul lor, la Pomul Fraţilor de Cruce, ale cărui ramuri au fost alcătuite din drapele naţionale. Istoriei i-a fost dedicat un alt arbore tematic, împodobit cu imagini de altădată şi lângă care au fost parcate maşini de epocă.

La Pomul Viselor, dorinţele cele mai arzătoare fie s-au introdus, simbolic, în borcane, fie au fost scrise pe panouri, la rubricile "Ce am dorit să fiu şi ce sunt acum", respectiv "Ce aş dori să văd în România". La Pomul Negru s-au strâns ecologiştii, inclusiv membri ai Greenpeace care au militat împotriva centralelor nucleare. "Verzii" au convins până şi un mim să-şi facă numărul purtând pe costumul alb un sticker cu "Eu nu arunc gunoi pe stradă".

×
Subiecte în articol: arte