x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Premiera - Dresura de hiene la Globus

Premiera - Dresura de hiene la Globus

de Adriana V. Paduraru    |    26 Ian 2007   •   00:00
Premiera  -  Dresura de hiene la Globus

Circul Globus pregateste noi surprize pentru spectatori. Incepand din acest week-end, aveti ocazia sa urmariti la lucru lupi si rasi in acelasi numar. Atractia vor fi totusi hienele, dresura care se intalneste o data la 100 de ani.

Conform traditiei, la inceputul fiecarui an, Circ & Variete Globus continua sirul premierelor, transformand si luna ianuarie intr-o adevarata sarbatoare. Fiind cea de-a patra editie internationala a Galelor Circului, participarea artistilor straini este din ce in ce mai numeroasa, iar publicul s-a obisnuit deja cu surprize care mai de care mai spectaculoase. Dupa aparitia crocodililor si a pitonilor reticulati, spectatorilor le este dat sa vada alta minune. Din acest week-end, publicul va avea parte de numere de: dresura de lupi, rasi, hiene si lei! Combinatia de animale este mai mult decat inedita. Pentru prima data, un dresor reuseste sa lucreze simultan cu lupi si cu rasi.

RAR. Dupa cum a declarat insusi Viktor Nikulin, dresura de hiene este acel gen de numar care poate fi vazut doar o data la 100 de ani. Ultimul dresor care s-a incumetat sa intre in manej cu aceste animale feroce a avut un sfarsit tragic, finalul numarului sau transformandu-se intr-un adevarat carnagiu. Dresorul ucrainean a mai mentionat ca hienele sunt imposibil de dresat din cauza ferocitatii transmise genetic, iar daca ne gandim ca, in libertate, aceste animale sunt capabile sa fure fara prea multe probleme vanatul unui leu adult, motive de a-l contrazice nu prea sunt.

In timpul numarului, Viktor Nikulin se apropie foarte mult de ele, iar sotia sa, Galina, chiar le da de mancare din mana. Ambii insa recunosc ca emotiile sunt mari si, in timpul acestei scene, roaga publicul sa pastreze linistea in sala.

LUPI VEDETA. In ceea ce priveste lupii, acestia sunt nascuti in salbaticie. E lesne de inteles ca a fost foarte dificil sa-i dresezi pe toti cinci. Ucraineanul a reusit insa, iar animalele sale au ajuns si vedete de… Eurovision. Si asta pentru ca au fost protagonistii unui videoclip al Ruslanei.

Spectacolul poate fi urmarit in fiecare zi de marti, miercuri, joi si vineri de la ora 10:00, sambata (15:00) si duminica (15:00 si 18:30).
Din nou bronz la Monte Carlo
Dupa ce in 2002 a castigat Clownul de bronz la Festivalul International de Circ de la Monte Carlo, trupa Carneanu&Platinium a "recidivat". Tangoul lor aerian a fost apreciat si distins tot cu premiul al III-lea la cea de-a 31-a editie. Circul Globus a mai avut un reprezentant de seama la Monte Carlo. La invitatia ASR Printul Albert de Monaco, trupa Platinium a asigurat toate momentele coregrafice din timpul festivalului. Faptul ca fetele au fost selectionate nu face altceva decat sa confirme valoarea artistica a dansurilor realizate la Circul Globus.
×
Subiecte în articol: arte