x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Proiect european derulat de Fundaţia "Gabriela Tudor"

Proiect european derulat de Fundaţia "Gabriela Tudor"

11 Aug 2011   •   21:00

Fundatia "Gabriela Tudor" a lansat ieri proiectul "E-MOTIONAL Bo­dies & Cities", un program european de mobilitate, schimburi artistice fli formare profesionala in domeniul dansului contemporan.

Acesta reuneflte artiflti fli manageri din flase tari: Romania, Cipru, Irlanda, Letonia, Marea Britanie fli Turcia. Pe durata a doi ani, proiectul va conecta comunitatile artistice din aceste tari printr-o serie de activitati care includ burse de mobilitate, rezidente, burse in management cultural, cercetare artistica, schimburi de spectacole fli realizarea de coproductii. Dezvoltarea profesionala a artifltilor fli a managerilor culturali, dar fli incurajarea experimentului artistic reprezinta elemente esentiale in viziunea proiectului.

Directorul programului, din partea Fundatiei "Gabriela Tudor", este Cosmin Manolescu, iar coordonator de proiect fitefania Ferchedau. Prin­tre activitatile cuprinse in proiect pot fi enumerate: cinci rezidente de cercetare artistica pe tema proiectului; un fond de mobilitate dedicat sustinerii a 14 rezidente "ArtistN(e)st" cu privire la dezvoltarea de proiecte coregrafice; 20 granturi de mobilitate pentru artifltii fli profesionifltii din dans; 11 burse "Gabriela Tudor" pentru managerii culturali; 12 schimburi de spectacole etc.

Organizatorul principal al "E-MOTIONAL" este Fundatia Gabriela Tudor, acest proiect european fiind cafltigat in cadrul programului "Cultura 2007-2013". Proiectul este realizat in colaborare cu Dublin Dance Festival (Irlanda), Asociatia Coregrafilor Profesioniflti din Dans (Riga, Letonia), Dance House Lemesos (Limassol, Cipru) si "body > data > space" (Londra, Marea Britanie), in calitate de co-organizatori.

×