
Evenimentul va avea loc în data de 18 februarie, de la ora 19:00, în format hibrid (duplex Cluj – Tel Aviv), cu prezența fizică la galeria CCA Tel Aviv a lui Nicola Trezzi, curator al expoziției. Acesta va purta un dialog cu Radu Comșa, care va fi conectat prin teleconferință la întâlnirea cu publicul israelian prezent la galeria Centrului de Artă Contemporană din Tel Aviv.
În cadrul evenimentului, Radu Comșa va împărtăși perspectiva sa în realizarea acestui proiect bazat pe reinterpretarea parametrilor mereu expansivi ai picturii. Împreună cu Nicola Trezzi, va oferi perspective de interpretare și înțelegere a acestei expoziții multifațetate, care juxtapune lucrările lui Radu Comșa cu lucrări ale lui Joav BarEl, Avner Ben-Gal, Michael Gross, Florin Maxa, Claude Rutault și Xanti Schawinsky.
Lucrările lui Comșa utilizează materiale diverse precum beton, hârtie, țesătură, lemn, plastic și metal, care se bazează pe concluzia că pictura – și anume compozițiile de forme colorate – este peste tot în jurul nostru. Un alt element adânc înrădăcinat în practica sa este ludicul, care este și principiul călăuzitor al proiectului său pentru CCA Tel Aviv. Firul călăuzitor al expoziției este cel al dipticului – un termen profund asociat cu istoria picturii – și multiplele sale versiuni culturale precum duetul, dialogul, duo-ul și perechea. Acest lucru se reflectă în expoziția de față fie prin lucrări care au două elemente sau sunt concepute ca perechi, prin dialogul dintre artist și curator – un fel de duo – sau prin juxtapuneri între o operă de artă și aparatul ei, expoziția recontextualizând mitul pictorului solitar.
Radu Comșa (1975, Sibiu) este unul dintre principalii reprezentanți ai scenei de artă contemporană din Cluj, România. Artistul român este reprezentat de Galeria SABOT din Cluj și Galerie Emmanuel Hervé din Paris. Comșa a expus la instituții importante precum Muzeul Arken din Copenhaga; Centrul de Artă Contemporană Castelul Ujazdowski din Varșovia; Mucsarnok Kunsthalle din Budapesta și Muzeul Național de Artă Contemporană (MNAC) din București. De asemenea, a participat la Bienala de la Praga, Bienala din Timișoara și Documenta din Regensburg. Creațiile sale figurează în importante colecții publice și private precum FRAC din Limoges sau Muzeul Național de Artă Contemporană din București.
