x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Razvan Exarhu dixit: "oamenii ma iubeste"

Razvan Exarhu dixit: "oamenii ma iubeste"

19 Oct 2004   •   00:00

Din noiembrie, piata FM se va imbogati cu inca un radio, acela al Academiei Catavencu. Razvan Exarhu, directorul noului post, ne-a asigurat ca lansarea radioului in aceeasi perioada cu desfasurarea campaniei electorale e o coincidenta si ca viitorul radio nu are legatura cu Alianta D.A. Va incerca doar sa ne seduca asa cum n-a facut-o nici un alt mijloc de comunicare pana acum.

MIHAELA SUCIU

CONDUCERE. Razvan Exarhu, directorul radioului catavencilor, desemnat de Liviu Mihai

  • Jurnalul National: Academia Catavencu a anuntat de ceva timp lansarea unui post de radio al carui director vei fi. De ce tu?

    Razvan Exarhu: Pentru ca sunt cel mai bun. Am si stiinta, si pasiunea necesare. Am sapte ani de experienta in radio, dupa care am facut o pauza, timp in care m-am ocupat de comunicare. Datorita acestui lucru, acum am mai multe argumente care ma sustin atunci cand incep sa creez un produs atat de sensibil.

  • Dar de ce ai acceptat sa te intorci in radio dupa o pauza de patru ani?

    Eu si Catavencu suntem prieteni de mult timp. Sustinem aceleasi valori si, avand un umor comun, fireste ca nu exista fracturi in comunicare. Cand mi s-a propus postura nu am fost incantat, pentru ca aveam o perceptie negativa asupra starii de director. Am descoperit insa ca aceasta pozitie ma ajuta foarte mult sa controlez in bine lucrurile. Cum ma voi ocupa si de zona de promovare a radioului, am mai multe de spus si pot veghea mai bine, ca un bun "tatuc" (rade), asupra acestui produs destul de zvapaiat.

    Radio humanum est

  • Unul dintre numele propuse pentru noul post de radio este Crazy FM. Care va fi pana la urma?

    Da, a fost o varianta de lucru. Nu asa se va numi, dar cand ne vom hotari va fi comunicat.

  • Ai declarat ca va fi un radio "asa cum nu prea se poate asculta in momentul de fata". Care este alternativa pe care o propui?

    De cele mai multe ori, discutiile la radio sunt tampite (rade). Sigur ca nu poti trece peste ceea ce-ti ofera viata. Romania este populata! Aici unii oameni spun despre altii ca sunt tampiti. In momentul de fata, intre oamenii din radio si public e un raport de genul: "Noi va spunem, voi ascultati!". Acest post de radio va fi un exercitiu de comunicare total, va crea un contact cu ceea ce este sensibil in ascultatori. Voi reumaniza acest mijloc de comunicare, adaugand emotii. Radioul e la fel de misterios ca un contact intre doua persoane care se pot placea sau nu, dar daca stiu sa comunice bine au mai multe sanse sa se asculte, sa se afle.

  • Spuneati si tu, si Liviu Mihaiu ca radioul nu va fi in stilul Academiei Catavencu...

    Nu va fi Academia Catavencu, dar acest radio reprezinta un spirit care porneste din Academia Catavencu si continua ca o comunicare deschisa, jucata, ironica. Vom incerca sa umplem un gol care exista in randul publicului caruia ne adresam, cel intre 20-45 de ani, care are o frustrare legata de ceea ce i se spune.

  • Am inteles ca lansarea postului va avea loc in noiembrie. De ce in timpul campaniei electorale?

    Pentru ca, fizic vorbind, atunci putem sa-l lansam.

    Da’ s-o stim si noi

  • Pregatiti atacuri la adresa PSD-ului?

    Daca vi se pare ca Academia Catavencu practica numai atacuri la adresa PSD-ului... Obiectivul nostru este acela ca publicul sa fie bine informat, sa cunoasca, sa fie adus in situatia de a putea alege in deplin discernamant. Sigur, nu suntem un detasament de iluminare a populatiei. Nu eliberam focul.

  • Exista o implicare financiara a Aliantei D.A. in radioul catavencilor?

    (rade) Nu, nu. Acest radio n-are absolut nici o legatura cu politica si nu este atasat vreunei forme de politica. Daca vrei, in sine, este un post de radio liberal, dar asta nu inseamna ca are vreo legatura cu Partidul Liberal. E liberal in gandire.

  • Am inteles ca ati cooptat deja nume precum Mihaela Radulescu, Mihai Dobrovolschi, Vlad Craioveanu. Cine completeaza lista?

    Suntem in discutii cu anumiti oameni asupra carora planeaza inca incertitudinea. Va veni si vremea dezvaluirilor totale.

  • In ce consta selectia celor care vor reprezenta postul?

    Plecam de la filosofia Academiei Catavencu, una democrata, plina de un umor relativ dur. Daca oamenii isi exprima aderenta, rezistenta si abilitatea, mai trebuie sa aiba niste date de evolutie.

  • Ce nu ar trebui sa faci niciodata ca om de radio?

    Nu am voie vreodata sa-mi dispretuiesc si sa-mi subestimez publicul. Daca ai mesajul energetic necesar si stiinta de a pastra si atrage publicul de partea ta, il poti face sa te asculte, sa zambeasca, sa te simpatizeze. De fapt, radioul este un exercitiu de seductie. Eu asa am functionat, asta am descoperit la radio. Mi se pare ca este singurul mijloc prin care poti pretinde si poti ajunge in situatia de a spune: "Eu fac bine ce fac, oamenii ma iubeste". Asta ne-am propus: sa va seducem. Si o sa fim niste donjuani foarte seriosi!
  • ×
    Subiecte în articol: arte radio catavencu