x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Regina Maria:O inimă cît o ţară

Regina Maria:O inimă cît o ţară

de Roxana Ioana Ancuta    |    18 Iul 2008   •   00:00
Regina Maria:O inimă cît o ţară

Elite Art Gallery şi-a inaugurat ieri intrarea în rîndul galeriilor de artă, o dată cu expoziţia dedicată Reginei Maria, "O inimă cît o ţară", acum, cînd se împlinesc 70 de la moartea acestei figuri emblematice din istoria României

Elite Art Gallery şi-a inaugurat ieri intrarea în rîndul galeriilor de artă, o dată cu expoziţia dedicată Reginei Maria, "O inimă cît o ţară", acum, cînd se împlinesc 70 de la moartea acestei figuri emblematice din istoria României.

Expoziţia este realizată în cadrul proiectului "Pictori de azi la Balcic", picturile expuse, 36 la număr (printre care şi două tablouri care-i reprezintă în mărime naturală pe Regele şi Regina României, Ferdinand şi Maria, opere ale pictorului Ion Drăghici), ilustrînd aspecte ale personalităţii artistice a Reginei Maria şi fiind semnate de Marilena Murariu, iniţiatorul proiectului, precum şi de alţi artişti, printre care Angela Tomaselli, Mihai Sârbulescu şi Ion Lazăr. Pictate de-a lungul a cinci ediţii ale proiectului "Pictori de azi la Balcic", lucrările exprimă în ulei pe pînză sau în acuarelă picturalitatea şi încărcătura spirituală a castelului de la Balcic, a grădinilor suspendate sau a decoraţiunilor alese de Regina însăşi. Însă tema cea mai abordată este "Stella Maris", bisericuţa bizantină ridicată de Regina Maria pentru a servi drept capelă a castelului, dar mai ales pentru a-i primi post-mortem inima, ca semn al iubirii pe care a purtat-o Balcicului, locul ei de suflet. Expoziţia este deschisă pînă duminică, 20 iulie.

×
Subiecte în articol: arte