x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Retro & Glamour / Un nou concept de petreceri

Retro & Glamour / Un nou concept de petreceri

de Raluca Grintescu    |    07 Apr 2006   •   00:00
Retro & Glamour / Un nou concept de petreceri

O echipa de tineri profesionisti aduce in Romania muzica veche si atmosfera petrecerilor retro cu noul proiect Studio 54. Scopul? Sa traiesti pe pielea ta vibe-ul vremurilor "oldies but goldies".

Daca ai habar ce a insemnat Studio 54, inseamna ca stii la ce sa te astepti de la proiectul autohton cu acelasi nume. Pentru neavizati, Studio 54, patronat de Steve Rubell si Ian Shrager, a facut furori in America si peste Ocean, ramanand cel mai cautat, stralucitor si elitist club din New York-ul anului ’77. VIP-uri, personalitati publice, artisti celebri i-au calcat pragul in cautare de senzatii tari si petreceri exclusiviste.

ELECTRO. Atmosfera retro si vibe-ul acelor petreceri sunt readuse de o echipa de profesionisti romani care si-au propus sa scrie o fila in istoria muzicii house. Livio & Roby, DJ si producatori de succes, Vicki, o vocalista de exceptie, un inginer de sunet, patru dansatoare profesioniste si doi VJ in plina ascensiune au demarat in forta, ducand sound-ul "future retro", asa cum le place lor sa spuna, in toata tara. Toate piesele cu vechime, cunoscute pe piata muzicii electronice, vor fi reeditate in spiritul secolului al XXI-lea si readuse la viata printr-un live act de exceptie. Reactualizarea live a pieselor promovate si cantate in trecut de DJ ca Danny Tenaglia, Frankie Knuckles sau David Morales va creiona atmosfera anilor ’80, aflati mereu intr-o lumina nemuritoare. Extravaganta, glamour, retro, excentricitate, spirit liber sunt cuvintele-cheie care definesc atmosfera petrecerilor Studio 54, liniile si temele vechi fiind cantate intr-un stil nou si condimentate cu accapelle, dro-puri si efecte speciale sau mai bine spus "back to basics!". Pe tot parcursul show-ului de clubbing, Livio & Roby, alaturi de Viky, vor canta pe imaginile impuse de cei doi VJ - Beatclimber, care vor desena perfect povestea unei nopti disco made in the ’80.

LIVIO & ROBY. Producatori si remixeri, duoul e format din Livio, rezident la cele mai renumite cluburi (la Mania, Space, Privilege, Kristal), cu o experienta in domeniu de peste cinci ani, si Roby, producator de muzica si detinator al studioului propriu, cu o experienta la fel de mare in industria muzicii. Cei doi s-au intalnit anul trecut printr-o coincidenta si au inceput colaborarea tot de atunci. Livio a impartit pupitrul cu DJ-i ca Sasha, John Digweed, Deep Dish, Dave Seaman, Dany Howells, Steve Lawler, Desyn Masiello, Lee Burridge, King Unique, Carl Cox si multi altii. Este primul si singurul roman invitat la radioul Ministry of Sound din Londra pentru un interviu si un set live. A mixat deja in Bulgaria, Moscova, Anglia si Italia. Robert Precup aka Roby este producator de mai bine de 8 ani. A studiat chitara si pianul de la 14 ani. Ii placea atat de mult sa jongleze cu sunetele, incat petrecea ore-n sir in fata computerului. Imediat ce a pus mana pe un Drum Machine, o clapa si un sintetizator, a si inceput sa compuna. Pe scena, cei doi practica un stil unic electronic, cu influente house, un set cu activitate live unde Livio mixeaza si Roby intervine live cu dro-puri, sound-uri create doar de el, remixuri si edituri.

TURNEU DE CLUBBING
Conceptul grupului Studio 54 s-a concretizat si intr-un turneu national in mai multe orase ale tarii, in urma carora gustul petrecerilor disco vor lua amploare. Pana acum, clubberii din Bucuresti, Targu-Mures, Cluj, Brasov, Targoviste si Constanta au avut parte de niste petreceri greu de uitat. Livio & Roby si echipa urmeaza sa dea unda verde petrecerilor mai "altfel" in Galati (7.04 - Pasha), Iasi (8.04 - Versus), Oradea (14.04 - Bali), Sibiu (15.04 - Uptown), Mamaia (29.04 - Club 21), Jupiter (30.04 - Captain Mondy’s), Craiova (5.05), Pitesti (6.05), Arad (13.05 - Rennasaince) si Timisoara (14.05 - The Note).

×
Subiecte în articol: culture club roby livio