x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Ringier vs Patriciu - Adrian Halpert, la Adevarul?

Ringier vs Patriciu - Adrian Halpert, la Adevarul?

de Cristina Ologeanu    |    Sebastian S. Eduard    |    11 Oct 2006   •   00:00

Redactorul-sef al tabloidului Libertatea, Adrian Halpert, ar putea pleca in trustul Adevarul, spun surse din piata media. Se pare, astfel, ca el este urmatoarea tinta a lui Dinu Patriciu.

Redactorul-sef al tabloidului Libertatea, Adrian Halpert, ar putea pleca in trustul Adevarul, spun surse din piata media. Se pare, astfel, ca el este urmatoarea tinta a lui Dinu Patriciu, dupa ce patronul ziarului Adevarul a atras mai multe persoane din infrastructura Ringier. Acest lucru se intampla dupa ce Razvan Corneteanu, directorul executiv al diviziei Ziare Bulevard si Sportive din Ringier, a parasit luni trustul si dupa ce, cu cateva zile in urma, sase membri ai echipei extinse de conducere si-au prezentat demisiile. Corneteanu nu a confirmat oficial ca va pleca la Adevarul. Intre timp, de acolo si-a dat demisia directorul general Aurelian Amuraritei, cel care a mai "fugit" o data de sub Corneteanu. Acum, interimar, pentru 30 de zile, postul este ocupat de Razvan Mitroi, actualul redactor-sef.

OFICIAL. Halpert nu a negat, dar nici nu a confirmat zvonul. "«Sursele» vorbesc multe si de si mai multe ori spusele lor nu se adeveresc. Pe de alta parte, e firesc sa existe un interes pe piata pentru omul care conduce de 11 ani Libertatea (...). Nu neg un asemenea interes, care ma onoreaza…", a declarat el. Una peste alta, daca va ajunge la Adevarul, Halpert are trei optiuni: aceea de a fi noul director al cotidianului Adevarul, de a conduce noul tabloid al trustului sau de a fi directorul diviziei de printuri.

POZITIE. Conform NewsIn, Corina Dragotescu, directorul editorial al cotidianului Adevarul, s-a declarat nemultumita de faptul ca patronul ziarului, Dinu Patriciu, ii schimba echipa de management si va trebui sa lucreze cu "oameni care nu cred in produsul Adevarul". "Sunt surprinsa, chiar socata de faptul ca mi se ia echipa", a declarat ea. "In momentul in care un om vine si iti distruge echipa cu care ai lucrat si ai tinut un ziar sus, nu poti fi decat nemultumit. (…) Patriciu nu a crezut in noi, ne-a cumparat la pachet. Presa este o afacere, dar nu ca si cea de la pompa (de benzina - n.r.)", a completat directorul editorial de la Adevarul. (Cristina Ologeanu, Sebastian S. Eduard)

×
Subiecte în articol: arte adevar