x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale S-a lansat "Jurnalul secret al Carlei Bruni"

S-a lansat "Jurnalul secret al Carlei Bruni"

de Sebastian S. Eduard    |    13 Oct 2010   •   00:00
S-a lansat "Jurnalul secret al Carlei Bruni"
Sursa foto: /AFP Photo

Volumul "Jurnalul secret al Carlei Bruni" de Silke Burmster a apărut în limba română la Editura Meteor Press. În "Jurnalul secret al Carlei Bruni", Silke Burmster face haz pe seama cuplului prezidenţial sub pretextul publicării unui presupus jurnal secret. Cartea, publicată iniţial la Verlag Kiepenheuer & Witsch GmbH & Co. Kg, în Köln (Germania), în anul 2008, a fost tradusă în limba română de Cristina Pricajan.

Orice asemănare cu persoane şi evenimente reale este inten­ţio­na­tă. Silke Burmester foloseşte apa­ri­ţiile publice ale lui Sarkozy şi Bruni ca punct de pornire pentru no­tele din jurnal. Fireşte, descrieri­le din jurnal vor fi mult mai amu-zante şi mai savurate de cei care au ur­mărit bârfele la adresa persoa­ne­lor şi apariţiilor lor. Cuplul a făcut numeroase gafe, iar Silke Burmester nu iartă nici una. Astfel, cititorii vor afla de ce Sarkozy, fiind în vizită la Papă, se uita atât de des la telefonul mobil: Carla îi trimitea fotografii indecente.

Silke Burmester foloseşte cu voluptate toate clişeele şi preju­de­căţile posibile. Carla este un model trecut de floarea vârstei, care în­cear­că să se facă remarcată cu orice preţ. "Nu mi s-a mai făcut de multă vre­me publicitate, aşa încât m-aş aşe­za şi lângă un morman de bă­le-gar dacă de asta e nevoie." Gându­rile ei se învârt în jurul modei, băr­ba­ţilor şi al propriei sale persoane.

×