x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale S-au decernat trofeele "Recycle Art“

S-au decernat trofeele "Recycle Art“

de Oana-Maria Baltoc    |    18 Oct 2008   •   00:00

Gala de decernare a premiilor "Recycle Art“ s-a desfăşurat joi seară, inaugurând totodată şi expoziţia cu aceeaşi temă, care cuprinde lucrările finaliştilor la concurs.



Gala de decernare a premiilor "Recycle Art“ s-a desfăşurat joi seară, inaugurând totodată şi expoziţia cu aceeaşi temă, care cuprinde lucrările finaliştilor la concurs. Evenimentul s-a desfăşurat în cadrul Centrului Naţional al Dansului, unde au fost prezenţi toţi cei interesaţi de artă, dar şi de ecologie. Miza artistică a conceptului de Recycle Art a fost explicată de artistul Dan Perjovschi, iar Valentin Negoiţă, preşedintele Asociaţiei Eco Tic, a vorbit despre componenţa ecologică a proiectului. "Prin acest eveniment am încercat să trasmitem încă o dată cât de importantă este reciclarea pentru protecţia mediului. Conceptul concursului a avut la bază provocarea de a îmbina spiritul practic cu cel ludic prin crearea din deşeuri a unor obiecte de artă. Am susţinut şi ne-am implicat activ în organizarea acestui eveniment, din dorinţa de a veni cât mai aproape de public, de cei care pot schimba lucrurile. Succesul acestui concurs, la care s-au înscris peste 230 de lucrări, este un semn că şi în România astfel de evenimente prezintă un real interes şi că arta rămâne o formă de dialog indiferent de temă. Marele Premiu a fost câştigat de Iulian Alexandru Bergthaller, din Bucureşti, pentru lucrarea "Kit“, premiul fiind înmânat de Dan Perjovschi, preşedintele juriului. Ceilalţi premianţi ai serii au fost: locul II, ocupat de lucrarea "Căluţ“, realizată de Crina Ramon din Satu-Mare; locul III, ocupat de Nicoleta Ciontos, din Satu-Mare, cu lucrarea "Girafa“. Premiile au fost oferite câştigătorilor într-o atmosferă cu o notă uşor nonconformistă, în ideea de a încuraja crearea unui spaţiu de dialog  în jurul tematicii concursului. Evenimentul s-a încheiat cu un spectacol al Centrului Naţional de Dans, intitulat "You come to see the show and you'll get an extra burger!“.
Concursul, desfăşurat pe hotnews.ro, a avut un număr total de 231 de înscrieri. Dintre acestea, 50 de lucrări au fost selectate în galeria finaliştilor deschisă votului cititorilor. Premiul publicului, constând într-un album Leonardo da Vinci, a fost câştigat de Vlad Burlacu, din Timişoara, pentru lucrarea "Robotul sticlon“, care a obţinut 286 de voturi.
Juriul concursului a fost prezidat de Dan Perjovschi. Expozitia "Recycle Art“, gazduită de CNDB, sala Mediateca, va rămâne deschisă publicului în perioada 17-24 octombrie.
Intrarea este liberă.

×
Subiecte în articol: arte