x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Sighişoara Medievală

Sighişoara Medievală

de Ramona Draghici    |    27 Iul 2007   •   00:00
Sighişoara Medievală
Sursa foto: Alex Botuşan/

De astăzi şi pănă duminică, Sighişoara poartă haine de festival. Evenimentul, unul cu tradiţie, organizat de Primăria municipiului, aduce publicului o serie de manifestări culturale cu parfum medieval.

De astăzi şi pănă duminică, Sighişoara poartă haine de festival. Evenimentul, unul cu tradiţie, organizat de Primăria municipiului, aduce publicului o serie de manifestări culturale cu parfum medieval. Concursuri de dansuri medievale cu protagonişti romăni şi străini, expoziţii de fotografii, spectacole de teatru şi animaţie cu păpuşi sunt doar căteva dintre "deliciile" cu care se vor răsfăţa cei care au ales să petreacă un sfărşit de săptămănă in singura Cetate Medievală locuită din Europa, inclusă in patrimonial UNESCO. Ediţia din acest an a festivalului - a XV-a - este una aniversară. Astfel că, potrivit edilului Ioan Dorin Dăneşan, organizatorii au apelat la o echipă de profesionişti. "Acest festival se doreşte a fi totodată şi un SOS pentru salvarea Cetăţii", a declarat Dăneşan, adăugănd că speră ca reprezentanţii unor ministere sau organisme internaţionale să conştientizeze valoarea istorică şi culturală a Cetăţii Sighişoara şi necesitatea de a sprijini acest oraş important pentru turismul romănesc.

"TRUBADURUL INDRĂGOSTIT". Programul festivalului a fost in aşa fel găndit, incăt atmosfera stradală specifică epocii medievale să fie predominantă. "Imaginea străzilor Cetăţii Medievale din visurile fiecăruia va fi creată timp de trei zile de către actori sau studenţi ai UNATC. Tema de anul acesta a Festivalului Sighişoara Medievală este «Trubadurul indrăgostit»".

×
Subiecte în articol: arte