Luni, 10 ianuarie, sub cupola Ateneului Român, a avut loc cea de-a XI-a ediţie a Galei superlativelor VIP. Organizatorii şi-au propus ca la început de an să ofere exemple pozitive de idei, oameni şi proiecte din mediul românesc care au contribuit la dezvoltarea societăţii pe parcursul ultimului an. Procesul de selecţie a câştigătorilor a fost demarat în luna iulie a anului trecut, cititorii revistei VIP având posibilitatea să propună şi să susţină persoanele sau proiectele pe care le consideră valoroase şi care au avut un impact social benefic în societate.
Aşadar, printre „superlativele” votate unanim de public, s-au numărat îndrăgitul menestrel Tudor Gheorghe, premiat la categoria „Artă Populară”, dar şi directorul Teatrului de Revistă „Constantin Tănase”, Alexandru Arşinel, căruia i-a revenit „Premiul de Excelenţă”: „Mulţumesc publicului care de ani de zile ne dă posibilitatea să nu fim desfiinţaţi aşa cum au fost desfiinţate alte teatre din România sau aşa cum s-a încercat, la un moment dat, să eliberăm bugetul României începând cu artiştii neamului. Într-un târziu le-a venit mintea şi pentru o perioadă aceşti minunaţi oameni care sunt artiştii au fost, într-o oarecare măsură, salvaţi.
Mulţumesc pentru premiul acordat”, a declarat actorul. Mai departe, la categoria „Teatru”, distincţia a fost înmânată de Florin Zamfirescu regizorului şi directorul Teatrului Naţional din Craiova, Emil Boroghină, pentru Festivalul Internaţional Shakespeare, urmând ca la categoria „Film”, premiul să-i revină lui Andrei Ujică pentru lungmetrajul „Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu”. Dan C. Mihăilescu a fost premiat la secţiunea „Cultură”; profesorul Vasile Astărăstoaie la „Ştiinţă şi Viaţă”, iar la categoria „Contribuţie la dezvoltarea societăţii”, distincţia i-a revenit profesorului Ovidiu Nicolescu. Superlativul în „Sport” l-au obţinut echipa naţională de handbal fete şi echipa feminină de spadă a României. Luminiţa Huţupan a primit separat un premiu, pentru titlul de cel mai bun portar din toate timpurile obţinut în urma unui sondaj realizat de site-ul IHF.
La categoria „Eleganţă”, premiantă a fost deputata Raluca Turcan, în timp ce designerul Irina Schrotter a primit „superlativul” la secţiunea „Modă”. Premiile au fost înmânate de Ducu Bertzi, Constantin Cotimanis, Florin Zamfirescu, Florin Busuioc, dr Ion Lascăr, Ivan Patzaichin, Luana Ungureanu, Andreea Vass, Valentina Fătu şi Ana Maria Donose. Ultimul premiant al serii, contratenorul Vladimir Catana, a încântat audienţa cu o arie din „Samson şi Dalila” de Camille Saint-Saens. Evenimentul s-a încheiat cu un concert „electric” al Filarmonicii „George Enescu”, dirijată de Adrian Petrescu.