x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale TV Mania: Premii copy-paste

TV Mania: Premii copy-paste

de Sebastian S. Eduard    |    Oana-Maria Baltoc    |    13 Dec 2007   •   00:00
TV Mania: Premii copy-paste
Sursa foto: Vlad Dumitrescu/

Ne-am convins. Turcii pot da năvală şi investi "cătă frunză şi iarbă", Lazarov poate să inventeze formate pe bandă rulantă - rezultatul rămăne acelaşi. Degetul romănului este inţepenit pe acelaşi buton al telecomenzii şi are preferaţii săi la care nu renunţă.

Ne-am convins. Turcii pot da năvală şi investi "cătă frunză şi iarbă", Lazarov poate să inventeze formate pe bandă rulantă - rezultatul rămăne acelaşi. Degetul romănului este inţepenit pe acelaşi buton al telecomenzii şi are preferaţii săi la care nu renunţă.

Marţi seară la Sala Grădina Icoanei a Teatrului Bulandra a avut loc cea de-a 7-a ediţie a Galei Premiilor TV Mania. Şase dintre premianţi au fost căştigători şi anul trecut. Ceilalţi trei au fost alţii, dar nu pentru că s-ar fi produs vreo revoluţie in creierele telemaniacilor votanţi, ci pentru că... s-au schimbat categoriile.

Să-i enumeram. Cei mai sexy: Simona Pătruleasa şi Mircea Radu (evident). Cea mai bună emisiune de divertisment: Cronica Cărcotaşilor (tot ei, deşi ratingul a scăzut la jumătate, iar "Mondenii" le suflă in ceafă). Cea mai bună emisiune de ştiri: Ştirile Pro TV ("again", pentru a patra oară). Cel mai bun talk-show: Robert Turcescu ("bila" numărul trei e deja impotriva naturii). Emisiune pentru oameni obişnuiţi: "Dansez pentru tine".

Dezamăgire şi la secţiunea "Cel mai bun serial romănesc", unde căştigător a fost desemnat sitcomul "Trăsniţi in NATO". Cel puţin, in cazul acesta, cititorii nu au prea avut ce să aleagă dintre nominalizaţi (serialul dansant "Cu un pas inainte", insipidul "Om bogat, om sărac" şi zeama lungă şi dulce intitulată "Iubire ca-n filme"). Ironic, trofeul le-a fost inmănat "trăsniţilor" de actorul Florin Piersic Jr, care a jucat in "La Urgenţă", o producţie autohtonă de calitate, insă greu de remarcat printre atătea telenovele şi "glumiţe" răsuflate.

TRANSFERAŢII. Momentul comic al serii nu a fost regizat de organizatori, care au presărat pe parcursul galei momente vesele aduse direct de la Circul Globus, in dorinţa de a demonstra cu dovezi legătura dintre televiziune şi menajeria sclipitoare, dar urăt mirositoare a divertismentului sub cupolă (a se citi in culise). Vedetele numărului de clovnerie, intitulat "Cel mai important transfer al anului", au fost Teo Trandafir, supranumită şi "plimbăreaţa", şi Cătălin Măruţă, această Teo de la Pro TV. Cu siguranţă, cititorii au incurcat personajele, lucru perfect scuzabil, ţinănd cont de faptul că, in ultimul an, Măruţă a plecat de la TVR 2 şi a ajuns in trustul lui Văntu, după care a revenit la postul public, doar ca să-şi tragă sufletul inainte de a ateriza pe locul eliberat intre timp de "transferata" Teo, care s-a dus unde a incercat şi Măruţă să facă valuri, adică tot in trustul lui S.O.V., de unde şi-a luat tălpăşiţa sătulă de atăta romantism, doar ca să urce, zorită de imprejurări, la Prima (TV). Din toată zăpăceala asta a ieşit căştigător Cătălin Măruţă.

SENZAŢIONAL. Dan Diaconescu a moţăit alături de Luis Lazarus (privire ageră, pantaloni din piele, tricou de purtat cănd faci curăţenia de Crăciun), obosit după căt a alergat după Elodia, dar şi-a revenit brusc din reverie in momentul in care Victor Ponta a făcut referire la cea mai căutată femeie din Romănia, glumă care l-a făcut să creadă că trofeul pentru cel mai bun realizator de talk-show işi va găsi un loc in studiourile OTV. Numai că speranţele lui Diaconescu s-au impiedicat de bilele lui Turcescu.

oana.baltoc@jurnalul.ro

sebastian.eduard@jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: arte