x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale TVR - Cei mai iubiti. O.K., de cine?

TVR - Cei mai iubiti. O.K., de cine?

de Sebastian S. Eduard    |    03 Mar 2006   •   00:00
TVR - Cei mai iubiti. O.K., de cine?

Gala "Cei mai iubiti", difuzata miercuri seara de TVR, a starnit... surprize, surprize, dar si reactii puternice. L-am contactat pe Valeriu Lazarov pentru a lamuri cateva aspecte si mai mult decat atat.

Jurnalul National: Credeti ca aceasta e cea mai controversata editie "Cei mai iubiti"?
Valeriu Lazarov: Probabil. Dar, dupa parerea mea, fara un motiv temeinic. Cred ca a fost un eveniment de televiziune de prim ordin, cu o gazda primitoare, TVR, si cu gestul solidar si elegant al altor posturi de televiziune.

Vorbind de echidistanta. Proiectul "Zece pentru Romania" seamana cu "Cei mai iubiti". Daca sondajul Realitatii TV isi face imagine pe faptul ca a fost realizat cu ajutorul a cinci institute, "Cei mai iubiti" pare a se discredita printr-un puternic iz de afacere de familie. Cum comentati?
Nu a existat nici un iz de familie la "Cei mai iubiti". Cunosc bine formatul acestei emisiuni-eveniment, pentru ca imi apartine, l-am produs in Spania la Tele Cinco si apoi la Televiziunea Publica (TVE). Am deci tot interesul de a apara integritatea formatului. Postul Realitatea, care a copiat formatul nostru, a simtit probabil nevoia de a se deosebi cu ceva de el si a convocat pentru sondaj cinci insitute. Bravo lor! Noi credem ca metodologia unui singur institut, in cazul de fata IMAS, este la fel de respectabila. Nici TVR, nici casa noastra de productie si nici IMAS nu ar fi acceptat o afacere de familie.

3 X Banica jr

"Cei mai iubiti" inseamna "cei mai iubiti de public" sau "cei mai iubiti de Andreea Marin". Nu de alta, dar dupa premiile de anul trecut, anul acesta a urmat 3 X Banica...
Sunt, evident, "cei mai iubiti de public". Nu putem impiedica o coincidenta intre sentimentele Andreei Marin si cele ale publicului. De alfel, si "Carcotasii" au acaparat trei premii in aceasta editie.

Dupa ce criterii se fac nominalizarile?
Televiziunea Romana si Prime Time World Broadcast alcatuiesc in comun listele nominalizatilor. O lista cu 15 nominalizati pentru fiecare categorie mi se pare ampla si profund democratica. Fara indoiala, cei intervievati de IMAS au de unde alege.

La data filmarilor pentru "Cei mai iubiti" stiati de oficializarea relatiei dintre cei doi?
Da, stiam. Viata personala a vedetei este teritoriul sau privat si in acest caz nu a avut nici o repercusiune asupra teritoriului profesional.

Proiecte

Cine este de fapt adevaratul producator al emisiunii si care e rolul Andreei Marin aici?
Evenimentul este o coproductie PTWB si TVR. Andreea Marin este directorul si prezentatorul emisiei, sub indrumarea permanenta a casei de productie. Am o justificata incredere in echipele caselor mele de productie. In toti acesti ani am format nu numai vedete, dar si profesionisti capabili pentru audiovizualul romanesc. Alte posturi de televiziune si case de productie se alimenteaza cu oameni formati de noi.

Tudor Giurgiu a fost spectator la "Cei mai iubiti". Cum l-ati atras de partea dvs. si l-ati facut sa semneze pentru emisiile pe care nu inceta sa le critice?
Tudor Giurgiu nu a fost spectator, ci gazda la "Cei mai iubiti". Avea oaspeti importanti, de prestigiu, in sala. Cred ca a semnat continuarea unor emisii lider pe piata romaneasca. Audientele si emisiunile noastre se bucura din plin de ele, nu genereaza doar beneficii economice, exista si o rentabilitate sociala, de fidelitate, deloc neglijabila la un post public.

Ce ne spuneti despre ultimele proiecte cu TVR, acum ca "Iarta-ma!" e la ultimul sezon...
"Iarta-ma!", la 6 martie, abia incepe sezonul 2006. Am introdus anumite schimbari pentru a crea o mai mare sintonie cu noua linie editoriala a TVR. Calitatea emisiei, audientele, eficienta rolului terapeutic vor determina viitorul emisiei.

Se aude ca TVR v-a propus sa cautati un format pentru Virgil Iantu. E adevarat?
Nu.

MARIAJ
"Stiam de oficializarea relatiei celor doi. Viata personala a vedetei este teritoriul sau privat si in acest caz nu a avut nici o repercusiune asupra teritoriului profesional" - Valeriu Lazarov

IAR CASTIGATOR ESTE...
DUO. Cel mai iubit cuplu al anului
S-a incheiat inca o editie "Cei mai iubiti". Controversata, poate mai mult decat de obicei. Trei premii Banica jr, Huidu si Gainusa impartind premiul cu Mircea Radu, o strangere tovaraseasca de mana intre Zana si Stefan, nervi din partea ultimului... Amuzant, ilar pe alocuri si deopotriva interesant. Dar sa vedem castigatorii:

Cea mai iubita actrita: Draga Olteanu Matei © Cea mai iubita trupa pop dance: Stefan Banica jr © Cea mai iubita vedeta masculina tv: Serban Huidu si Mihai Gainusa la egalitate cu Mircea Radu © Cel mai iubit creator de moda: Doina Levintza © Cel mai iubit interpret de muzica populara: Irina Loghin © Cel mai iubit sportiv: Gica Hagi.

Cea mai iubita melodie a anului 2005: "Veta" - Stefan Banica jr © Cel mai iubit actor: Alexandru Arsinel © Cel mai iubit om de afaceri: Ilie Nastase © Cea mai iubita emisiune tv: "Cronica Carcotasilor" © Cel mai iubit interpret pop-rock dance: Angela Similea © Cel mai iubit jurnalist de presa: Marius Tuca si Ion Cristoiu © Cea mai iubita vedeta feminina tv: Andreea Esca © Cel mai iubit om de radio: Huidu si Gainusa © Cel mai iubit cuplu: Andreea Marin si Stefan Banica jr.
×
Subiecte în articol: arte iubit iubiti