x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Un carusel al luminilor

Un carusel al luminilor

de Raluca Grintescu    |    22 Oct 2007   •   00:00
Un carusel al luminilor

The Chemical Brothers a ajuns in sfărşit şi in Romănia, unde le-a arătat consumatorilor de house ce inseamnă un show cu adevărat spectaculos.


The Chemical Brothers a ajuns in sfărşit şi in Romănia, unde le-a arătat consumatorilor de house ce inseamnă un show cu adevărat spectaculos.

Tom Rowlands şi Ed Simons au făcut sămbătă noapte să vibreze intreaga Sală Polivalentă. Timp de două ore şi jumătate, miile de fani ai celor doi DJ britanici au pătruns in "povestea chimică", au dansat frenetic, s-au denzlănţuit, pentru că au avut de ce. Nu e de mirare că duoul işi poartă numele cu măndrie pe oriunde merge.


CHIMIE. Deşi iniţial podiumul pe care cei doi artişti ar fi trebuit să se desfăşoare nu a ocupat jumătate din Sala Polivalentă, aşa cum era programat, The Chemical Brothers s-a descurcat de minune şi pe bucata de scenă existentă. In fond, nu pupitrele au "colorat" spectacolul, ci proiecţiile care-ţi tăiau răsuflarea. După warm-up-ul asigurat de romănii Pagal şi Negru, Tom şi Ed şi-au făcut apariţia intr-o manieră "british", extrem de serioasă, ceea ce dovedeşte incă o dată căt de dedicaţi sunt meseriei pe care o fac - excepţional - de atăţia ani. Chiar dacă nu au salutat publicul romăn, "chimia" a funcţionat impecabil.


CARUSEL DE CULORI. Incă de la primele acorduri electro, toţi cei prezenţi au răbufnit de extaz, vizibil marcaţi de tot ce se intămplă in jurul lor. Baloane fluorescente imense plutind in aer, un decor aproape fantasmatic, efecte speciale demne de Steven Spielberg te făceau să iei parte involuntar la marea "revoluţie chimică". Piesele deja celebre se succedeau in ritmuri ameţitoare, ca intr-un carusel al vieţii şi al morţii. Este greu de descris in cuvinte ce a insemnat Chemical Brothers la Bucureşti.

O explozie de lumini şi de culoare, o senzaţie unică, irepetabilă, incomparabilă. Show-ul şi-a meritat toţi banii, iar cei care au venit, fie din dorinţă, fie din curiozitate, nu au regretat deloc!

×
Subiecte în articol: arte