x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Un colţ de Rai... eco

Un colţ de Rai... eco

16 Dec 2010   •   18:19

În deschiderea manifestării, Cezar Petrovici, în calitate de manager de proiect, a descris obiectivul pe care Ecogalaxy.ro şi l-a propus prin organizarea expoziţiilor EcoPhotos şi EcoPaintings, şi anume atragerea atenţiei publicului vizitator asupra problematicii eco şi implicarea a cât mai multor artişti în realizarea de opere care să determine reacţii la nivelul individului, capabile să influenţeze atitudinea responsabilă faţă de natură. De asemenea, acesta a prezentat intenţia de a organiza acest tip de manifestare culturală în cât mai multe oraşe, prin atragerea în acest proiect a acelor factori care ar putea să ofere sprijin atât din punct de vedere mediatic, cât şi din punct de vedere material.

Evenimentul EcoPhotos a suscitat interes atât în rândul comunităţii fotografilor, cât şi printre cei neimplicaţi în domeniul fotografiei, tema "Om versus Natură" fiind bine reprezentată în cele mai multe dintre lucrările trimise în concurs. Lucrări precum "Un colţ de Rai... eco", "Natura versus om" (Mihaela Ştefan), "Dimineaţa albastră" (Ovidiu Sim Dan), "Bicicletă" (Bogdan Negrea) – lucrări premiate ­-, dar şi altele precum "Doamna şi Vagabondul" şi "Natura" (Aurel Rapa), "Monştrii nepăsării noastre (4)" (Monica Murgu), "Stop indiferenţei, stop nepăsării!" (Claudia Bucur), "Moartea unui solitar" (Simo Geza) sunt tot atâtea mărturii ale interesului arătat de participanţi pentru problemele cu care se confruntă planeta.

Criticul de artă Ilie Roşianu a descris expoziţia ca fiind expresia unor suflete sensibile, interesate de "grozăvia poluării...". Viaţa noastră depinde de responsabilitatea pe care toţi o avem faţă de apărarea naturii. Apărând natura, apărând planeta, ne apărăm pe noi... Artişti precum Anita Rădulescu (Hrabac-Norvegia), Cristina Rădulescu (Autoportret), Mihai Cătruna (Au fost 4  anotimpuri), Petre Udrea (Oaza), Aurelia Chiru (Natură moartă cu zmeu), Catinca Dumitrescu (colaj) sau Corina Raiciu (Călătorie către ţara mai bunei cunoaşteri) au reuşit să dea mesajului forţa necesară pentru a trezi în privitor reacţii pozitive, capabile să sensibilizeze şi să determine atitudinea atât de necesară astăzi, responsabilitatea faţă de natură. Expoziţia va fi prezentă în mai multe localităţi şi se înscrie în ciclul de manifestări care vor avea ca temă Omul, natura şi arta şi va pune accent pe implicarea artiştilor în acţiuni de conştientizare în domeniul ecologiei.

×