x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Un pluton de voci bune la Festivalul "Mamaia" 2010

Un pluton de voci bune la Festivalul "Mamaia" 2010

de Dana Cobuz    |    20 Aug 2010   •   00:00
Un pluton de voci bune la Festivalul "Mamaia" 2010
Sursa foto: /Agerpres

Franz Kafka spunea că universul este un rezervor aproape neatins de valori şi de semnificaţii, iar un om nu trebuie să-şi piardă vlaga pentru că nu-l poate măsura. Anul acesta, membrii juriului Festivalului de Muzică Uşoară "Mamaia" (26-29 august) au valori de măsurat, nu glumă.



Vlaga să nu şi-o piardă! "Toţi concurenţii de la secţiunea Interpretare au câştigat premii la festivaluri naţionale şi internaţionale - declară Viorel Gavrilă. De exemplu, Bianca Purcărea - tâ-năra din Buzău care a făcut parte din backingul Paulei Seling la Oslo - a obţinut un premiu important la un festival în Malta.

Andrei Ciobanu, din Bacău, a câştigat un premiu în Tenerife (Spania). Sunt mulţi solişti buni. Aş putea spune chiar că este un pluton compact de nouă voci foarte, foarte bune. Va fi greu de ales." E clar! Corina Chiriac, Paula Seling, Gabriela Scraba, Andrei Tudor, Dana Dorian, Adrian Romcescu, Viorel Gavrilă, Cristian Zgabercea, Gabriel Marica, Florin Ochescu, Margareta Pâslaru, Titus Andrei, Mădălin Voicu - care este şi preşedintele juriului - vor avea o misiune dificilă, dar nu imposibilă. Din păcate, sunt doar trei premii. Locul întâi valorează 1.500 de euro, locul doi - 1.000 de euro, iar locul trei - 500 de euro.

Şi la secţiunea Creaţie, competiţia este strânsă, iar miza - pe măsură. Să te numeri printre compozitorii premianţi la cea de-a 40-a ediţie a Festivalului Mamaia este o realizare ce merită să apară în CV-ul oricărui creator. "La Creaţie, piesele nu au intrat doar că sunt scrise de Marcel Dragomir sau de Horia Moculescu. Au intrat pentru că sunt bune - spune Viorel Gavrilă. Sunt foarte multe piese valoroase, dar n-am depistat un hit care să mă convingă de la prima ascultare...

De regulă, lucrurile care îţi par a fi cele mai proaste sau a fi sub cele mai proaste auspicii e posibil să iasă tocmai datorită concentrării oamenilor şi a nebuniei în care se fac. Se poate ca Mamaia 2010 să iasă chiar mai bine decât alte ediţii..."

×