x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Un tablou de Botticelli a fost vândut la licitaţie pentru 45 de milioane de dolari

Un tablou de Botticelli a fost vândut la licitaţie pentru 45 de milioane de dolari

28 Ian 2022   •   09:31
 Un tablou de Botticelli a fost vândut la licitaţie pentru 45 de milioane de dolari

Un tablou al pictorului italian Sandro Botticelli a fost vândut la o licitaţie din New York pentru 45 de milioane de dolari, scrie AFP.

Trei ofertanţi au licitat pentru achiziţionarea tabloului timp de 7 minute, după cum a transmis casa de licitaţii Sotheby's. Identitatea cumpărătorului nu a fost însă dezvăluită.

Tabloul se numește ''The Man of Sorrows'' și este un portret al lui Isus Cristos cu o coroană de spini pe cap, braţele şi încheieturile legate cu funii. Acesta a fost realizat la începutul anilor 1500, la sfârşitul vieţii lui Sandro Botticelli (1445-1510), ale cărui creații se află expuse la Galeria Uffizi. El a pictat și frescele Capelei Sixtine de la Vatican.

Tabloul se află într-o stare bună de conservare, este încadrat într-o ramă ornamentată aurie și a aparţinut în secolul al XIX-lea unei celebre cântăreţe engleze, Adelaide Kemble Sartoris, apoi moştenitorilor acesteia. La licitaţia din 1963 a fost cumpărat pentru 10.000 de lire sterline.

Un alt tablou al lui Botticelli ''Portrait of a Young Man Holding a Roundel'' a fost vândut la licitație în urmă cu un an pentru 92,2 de milioane de dolari.
În lume există aproximativ 12 portrete de Botticelli şi câteva dintre acestea se află în proprietate privată. 

×
Subiecte în articol: botticelli