x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Visul unei nopţi de vară - o artă amorală

Visul unei nopţi de vară - o artă amorală

de Roxana Vintila    |    16 Noi 2007   •   00:00

La incheierea Festivalului Naţional de Teatru, regizorul Victor Ioan Frunză şi trupa teatrului "Maria Filotti" din Brăila au imaginat "Visul unei nopţi de vară", o adaptare foarte reuşită după textul lui Shakespeare.

La incheierea Festivalului Naţional de Teatru, regizorul Victor Ioan Frunză şi trupa teatrului "Maria Filotti" din Brăila au imaginat "Visul unei nopţi de vară", o adaptare foarte reuşită după textul lui Shakespeare. Lucru care s-a simţit in sală şi care a stărnit comentarii precum : "ăsta nu e textul lui Shakespeare" - tocmai asta a dorit regizorul ! A pus cap la cap şase variante de traduceri şi le-a făcut să sune intr-un limbaj atăt de… contemporan, incăt e şocant, dar excepţional.

EVENIMENT TEATRAL. Oberon, (Richard Balint), figura centrală a spectacolului impreună cu echipa de elfi, sunt vinovaţii care incurcă destinele celor patru indrăgostiţi : Lysander (Alin Florea) şi Hermia, (Ramona Găngă), Demetrius (Emilian Oprea) şi Helena(Mihaela Tromfimov). Călătoria din "pădurea tehnică" este modalitatea prin care patru destine işi cunosc sentimentele, işi inţeleg dorinţele, frustrările. Un proces de cunoaştere a erosului, care implică un drum aparent rătăcitor:Â de la dragoste la ură, de la dorinţă la respingere, de la milă la intoleranţă. Iată elementele care alcătuiesc plecarea şi intoarcerea unui timp ghidat de licori elfiene !

DECOR VITAL. Dacă ne aşteptam să avem parte de o lume feerică ori de un vis de vară ne-am trezit cu un univers de inaltă tehnologie şi cu zăpadă in plină vară! Joc de lumini, proiecţii realizate pe suprafaţa unei paraşute sau prin bucăţi de calc, costume de astronauţi! O lume cu nimfe şi elfi, cu un maestru de ceremonie comică! Iată un fascinant vis de vară intr-un cadru de imaginaţie regizorală!

×
Subiecte în articol: arte