x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Votează Best Romanian Act la Premiile MTV 2010

Votează Best Romanian Act la Premiile MTV 2010

de Dana Cobuz    |    26 Sep 2010   •   00:00
Votează Best Romanian Act la Premiile MTV 2010

Cinci dintre cei mai difuzaţi artişti ai momentului au fost nomina­lizaţi la categoria Best Romanian Act, în cadrul MTV European Music Awards, eveniment a cărui gală va avea loc la 7 noiembrie, la Madrid.



Connect-R, Dan Bălan, Deepcentral, Edward Maya & Vika Jigulina şi Inna aşteaptă voturile fanilor pe site-ul ema.mtv.ro, până la 4 noiembrie. Cel care primeşte cele mai multe voturi va participa la ceremonia decernării Premiilor MTV 2010, din Caja Magica ("Cutia magică"), o sală de tenis ultramodernă, cu o capacitate de 12.500 de spectatori.
Cu excepţia lui Connect-R (devenit celebru cu hiturile "Dacă dragostea dispare" şi "Burning Love"), ceilalţi nominalizaţi se numără printre artiştii români cei mai plimbaţi prin cluburile din străinătate.

Dan Bălan, alături de O-zone, se numără printre pionierii muzicii româneşti ajunse în topurile internaţionale. Şi ca solo, Bălan a continuat să "parcheze" în playlisturile din Europa şi SUA, cu "Crazy Loop" şi "Chica Bomb". În această vară, basarabeanul a aruncat o nouă bombă în mijlocul pu­blicului de club: piesa "Justify Sex".

George şi Doru (cei care formează trupa Deepcentral) au devenit cunoscuţi cu hiturile "Cry It Away" şi "Russian Girl", ambele situându-se în TOP 10 Nielsen (soft de monitorizare a difuzărilor radio şi TV) mai bine de 10 săptămâni la rând. Cel de-al treilea single al lor, "In Love", a fost cel mai difuzat single pe staţiile de radio din România în 2010, performanţă pentru care Deepcentral a primit, în luna iulie a.c., premiul special Nielsen în cadrul Galei Romanian Music Awards 2010. "In Love" a ajuns pe prima poziţie în to­purile din Bulgaria la doar câteva săptămâni după lansare. Deepcentral a lansat recent videoclipul unei noi piese cu potenţial de hit, "Music Makes Me Free".

Despre Edward Maya şi Vika Jigulina, cei doi protagonişti ai melodiei "Stereo Love", topurile internaţionale "vorbesc" la superlativ. Megahitul lor este probabil piesa din România cea mai difuzată la nivel mondial. De asemenea, "Stereo Love" deţine recordul de accesări pentru o melodie românească pe Youtube. Maya a reuşit să dea lovitura, piesa sa devenind numărul unu în topul vânzărilor digitale în Europa şi fruntea topului American Billboard Dance Chart.
Umăr la umăr cu Maya este şi Inna. "Hot", "Love", "Deja Vu", "Amazing", "Ten Minutes" au fost de milioane şi milioane de ori ascultate de-a lungul şi de-a latul Europei. Dincolo de popula­ritatea câştigată prin hiturile sale, constănţeanca atacă, afişându-şi nurii, şi publicul cititor de reviste pentru masculi. Inna a câştigat categoria Best Romanian Act la ediţia MTV European Awards de anul trecut.

×
Subiecte în articol: antimonden