x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Wall Street II: Banii sunt făcuţi să circule

Wall Street II: Banii sunt făcuţi să circule

24 Sep 2010   •   00:00
Wall Street II: Banii sunt făcuţi să circule

Dacă primul "Wall Street" a fost realizat înainte de cri­za de pe piaţa de capital din 1987, cel de-al doilea film este lansat în plină criză mondială.

Cu siguranţă vă mai aduceţi aminte de filmul din '87, în care Bud Fox (Charlie Sheen) îl idolatrizează pe Gordon Gekko (Michael Douglas), un vestit jucător la bursă. Dornic de afirmare, Bud intră în echipa lui Gekko şi învaţă repede să uite de conştiinţă. Când sti­lul neortodox al lui Gekko aproape că duce la o tra­ge­­die, Fox revine asupra metodelor practicate. Dar, mij­loacele sale de a-l distruge pe Gekko sunt la fel de ne­­cinstite ca şi ve­chile sale activităţi pe piaţa de ca­p­i­tal.

Michael Douglas revine, după 23 de ani, în rolul care i-a adus un Premiu Oscar. Îl regăsim, astfel, pe Ge­kko, după opt ani de detenţie, singur şi proscris. Nu mai este regele Wall Street-ului, e neras şi cu părul ciu­fulit. Nici măcar fiica lui, Winnie, nu l-a aşteptat la ieşirea din închisoare. Fără ca Winnie să ştie, iubi­tul acesteia, Jake, un trader isteţ de acţiuni, îl caută pe Gekko şi se oferă să faciliteze o reapropiere a aces­tuia de fiica sa. Gekko în schimb îi oferă lui Jake in­formaţiii cu privire la motivele pentru care Louis Za­­bel (şeful lui Jake) a fost trădat de colegii lui ban­cheri. Se formează astfel o alianţă pentru a răzbuna căderea firmei Keller Zabel şi pentru a reconstrui relaţia dintre Gekko şi Winnie. Dar oare Gekko a scăpat cu ade­vărat de pielea lui de reptilă?
Aflaţi răspunsul din 24 septembrie, în cinema­tografele din toată România.


10 ANI DE CĂSNICIE
În vârstă de 65 de ani, Michael Douglas a fost diagnosticat în luna august cu cancer la gât. Actorul american a declarat la începutul lunii septembrie, în timpul emisiunii modera­te de David Letterman, că şi-a păstrat optimismul, deşi boala se află în cel mai avansat stadiu al ei (stadiul IV). În ciuda şedinţelor de chimioterapie şi radioterapie care-l slă­besc, Douglas este hotărât să-şi reînno­ias­că, în noiembrie, jurămintele de credinţă ală­turi de soţia sa, Catherine Zeta Jones, cu prilejul aniversării a zece ani de căsnicie. "A plâns atunci când Catherine i-a sugerat să îşi reînnoiască jurămintele de credinţă şi con­sideră că această ceremonie este o ex­pre­sie minunată a iubirii lor. Michael este un luptător şi şi-a promis lui însuşi să fie sufici­ent de puternic pentru această a doua zi im­portantă din viaţa cuplului", a declarat unul dintre prietenii starului american.


×