x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Zbor deasupra unui cuib de muci in fasole

Zbor deasupra unui cuib de muci in fasole

05 Oct 2004   •   00:00

Se da urmatoarea intrebare: oare de ce articolului nehotarat ii zice "nehotarat"? Pentru ca nu stie incotro s-o apuce? Sau pentru ca nu stie ce sa creada? Ce sa creada despre el insusi? Sau despre celelalte pronume si articole?

LUIZA LUPU - C(RAMPE)

Dar oare articolul nehotarat se-ntelege bine cu nevasta-sa? Pentru ca ma gandesc ca nu e deloc usor sa stai cu cineva care are atatea dileme-n cap. Nu doar ca-ti face capul calendar, dar te mai si trezeste noaptea ca sa-ti spuna la ce s-a gandit el in ultima vreme.

Mi se pare ca emisiunile care incearca sa reconstituie faze din meciuri ("Recursul etapei", de pilda) au imprumutat mult din profilul articolului si pronumelui nehotarat. In extenso, emisiunile de genul asta sunt in sine niste pronume si articole nehotarate. Practic, sunt asa, carteziene, ca sa zic vorba aia.

Am dileme, deci exist. Ma chinuiesc sa aflu daca in minutul ics a fost "faza litigioasa" (p-asta am auzit-o de la colegii mei de la "Sport"), deci gandesc. Gandesc, deci exist. Este foarte simplu. Cu alte cuvinte, toti participantii la emisiunea "Recursul etapei" sunt niste cartezieni.

Poanta e ca atat invitatii cat si moderatorul se invart nebuneste intr-o ceata densa de dileme, din care nu doar ca nu reusesc sa iasa, dar ii mai tarasc si pe altii dupa ei.

Cu ce-au gresit miile, poate sutele de mii de telespectatori ca sa se zbata intr-un asemenea smog?

Cred ca nu vom afla niciodata daca, in minutul... aaa... nu mai stiu, a fost fault in careu sau nu. A fost sau nu faza de unspe metri? Hm... greu de spus! O faza tare a facut-o un anume domn Iorgulescu, care a incheiat discutia cu Ovidiu Ioanitoaia spunandu-i ca nu e nici de departe ca "Nasul".

Bineinteles! Nea Ovi (am aflat ca asa-i spun apropiatii) e mult mai simpatic. Are o atitudine de tata protector si pacifist, de bunic ingaduitor, ma risc sa spun chiar de zeu tolerant. Dar ce-mi place mie cel mai mult e faptul ca nea Ovi e ochelarist ca si mine. Asa se face ca remarca domnului Iorgulescu a fost de natura sa ma irite foarte tare. Este caz tipic de dat-cu-mucii-n-fasole. Iar faptul ca i-a zis-o asa din scurt lu’ nea Ovi nu demonstreaza decat un singur lucru: ca domnul Iorgulescu n-are fata de articol nehotarat. Adica nu e un dilematic. Adica nu cugeta. Adica nu exista. De fapt, domnul Iorgulescu e o fantoma.

×
Subiecte în articol: arte